4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kurpershoek'ten işbirliği önerisi

Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Marcel Kurpershoek, Türkiye ile 400 yıla dayanan ilişkilerin daha da artırılması ve güçlendirilmesine çaba gösterdiklerini belirterek, "Sanayinin yanı sıra çevresel projeler ile Ortadoğu'ya yönelik işbirliğini geliştirebiliriz" dedi.

Büyükelçi Kurpershoek, Adana Sanayi Odası'nı (ADASO) ziyaretinde Türkiye ile ticari ilişkilerin geliştirilmesini hedeflediklerini kaydederek, işbirliği önerisinde bulundu.

Kurpershoek, Adana'nın Ortadoğu'ya açılan önemli bir kapı olduğunu ifade ederek, "400 yıla dayanan ilişkilerin daha da artırılması ve güçlendirilmesi için neler yapabiliriz, bunu araştırıyoruz. Sanayinin yanı sıra çevresel projeler ile Ortadoğu'ya yönelik işbirliğini geliştirebiliriz" diye konuştu. Adana Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Sadi Sürenkök de Adana'nın, Türkiye ekonomisinde önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, "Yakın zamanda yatırım ve ticaret açısından daha cazip hale gelecek" dedi.

Sürenkök, Adana'nın bir defada kurulan en büyük Organize Sanayi Bölgesi'ne sahip olduğunu belirterek, sanayisi ve tarımının yanı sıra, petrol boru hatlarının ulaştığı, yakın zamanda rafinerilerin, tersanelerin ve enerji ihtisas bölgesinin kurulacağı Yumurtalık'ın aktif hale gelmesiyle, yatırım ve ticaret açısından daha cazip hale geleceğini söyledi.

Hollanda ile ilişkilerin 400 yıllık geçmişi bulunduğunu ancak arzulanan seviyede olmadığını vurgulayan Sürenkök, "Adana Sanayi Odası olarak, işbirliği için her türlü katkı ve desteği vermeye hazırız. İşbirliğinin iki ülkenin yararına olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

ADASO Yönetim Kurulu üyeleri Süleyman Gerdan, Kamerhan Dıblan, Zeki Bengül, Genel Sekreter Gazi Yılmaz ile Hollanda'nın Türkiye Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müşaviri Kubilay Öner'in hazır bulunduğu ziyarette, ticari ilişkilerin
geliştirilmesi amacıyla girişimlerde bulunulması kararlaştırıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2009 Pazar 10:55:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?