2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Kursa katıl, barajda boğulma!

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve yaz dönemi boyunca 6 havuzda, 6 bin 500 çocuğa yüzme öğretilen ’’Yüzme Kursu’’ sayesinde Seyhan Baraj Gölü ve sulama kanallarındaki boğulma olaylarında önemli oranda düşüş olduğu bildirildi.

“Adana ’da yüzme bilmeyen çocuk kalmayacak’’, ’’ Artık anaların yüreği yanmayacak’’ sloganından hareketle böyle bir organizasyona girdiklerini ve önemli başarı elde edildiğini anlatan Başkan Durak, ’’Adana’mızın her tarafı suyla çevrili. Sulama kanalları, Seyhan İç gölü ve Seyhan Baraj gölü, sıcaktan bunalan çocuklarımızın vazgeçilmez tercih yeridir. Yüzme bilmeyen çocuklarımız yaşamları pahasına suya girmektedir’’ dedi.

’’Geçen yıllarda yaz döneminde 80-100 çocuğun boğulduğunu, bu haberlerin gazetelerde genişçe yer aldığını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı; ’’Adana’nın sarı sıcağından bunalan çocuklarımız serinlemek amacıyla kendilerini suya atıyordu. Yüzme bilmeyenler ise boğularak yaşamını yitiriyordu. Büyükşehir Belediyemizin 6 havuzda açtığı yüzme kursuna 6 bin 500 çocuğumuz katıldı ve yüzme öğrendi. Artık aileler bilinçlendi ve yüzmenin önemini kavradı. Adanalılar yüzme kursuna sahip çıktı. Çocuklarını kurslarımıza göndererek yüzme öğrenmelerini sağladı. Bu nedenle de Adana’daki boğulma olaylarında önemli düşüş oldu. Geçtiğimiz yıllarda her yaz döneminde 80 ila 100 çocuğumuz sulama kanallarında, nehirde veya gölde yaşamını yitiriyordu. Bu sezon bu sayı 10’a ulaşmadı.’’

Kenthaber
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2004 Pazartesi 15:03:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?