4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kursiyerlerin sertifika heyecanı

Sağlık Bakanlığı tarafından Adana’da düzenlenen Aile Planlaması Eğitimci kursu sona erdi.

Adana Hekimevi’nde 5 gün süren “Aile Planlaması Klinik Eğitim Becerileri Geliştirme Kursu”na, Doğumevi, Adana 1 ve 2 Nolu, Ceyhan Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Eğitim Merkezi ile Numune Eğitim Araştırma Hastanesi Seyhan Uygulama Merkezi’nde görev yapan aralarında kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, pratisyen hekim, ebe ve hemşirelerin bulunduğu 17 sağlık çalışanı katıldı.

Sağlık Bakanlığı Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğü Eğitim Sorumlusu Adviye Temiz Tugay ve Eğitimci Dr. Hatice Turan, kursiyerlere Klinik Eğitime Yaklaşım, Olumlu Eğitimin Koşulları, Görsel ve İşitsel Araçları Hazırlama ve Kullanma, Karşılıklı Etkileşen Eğitim Teknikleri, Yeterliğe Dayalı Eğitim Araçları ve Klinik Eğitimde Yetiştiricilik gibi konuları anlattı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik, kursiyerlere sertifika dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, sağlık personelinden özveri ile çalışma talebini yineleyerek, eğitimi tamamlayan Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması'nın (AÇSAP) yeni eğitimcilerinden bilgi ve deneyimlerini, sahada çalışan aile hekimlerine aktarmalarını, aile planlaması konusunda bilgilerini hizmetlere yansıtmalarını istedi.

Kemik, aile planlamasının anne ve bebek ölümlerini önleme konusunda çok önemli olduğunu, bu eğitimlerin mutlaka artırılması gerektiğini ve istatistiklere de sağlık personelinin emeklerinin yansıması gerektiğini söyledi.

Sağlık Müdürlüğü AÇSAP Şube Müdürü Dr. Mutlucan Karaman da, Adana 2001-2008 yılları arasında düzenlenen kurslarda 785 sağlık personeline Aile Planlaması Uygulayıcı Eğitimi verildiğini söyledi. Karaman, Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etüd İdaresi tarafından 2008 yılında yapılan Türkiye Nüfus Sağlık Araştırmasında doğum kontrol hapı, Rahim İçi Araç (RİA) ve kondom kullanma oranının yüzde 46 olarak tespit edildiğini kaydetti.

Aile Hekimliğine geçiş sürecinde artan eğitimci ihtiyacını karşılamak amacıyla düzenlenen kursu başarıyla tamamlayan 17 kursiyere sertifikaları Sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik tarafından verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2009 Pazar 09:37:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?