4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kursiyerlerin sertifika heyecanı

Adana Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ADSİAD), "Meslek Yolunda Genç Hayaller" isimli AB Projesinde ilk dönem kursiyerleri Ağustos ayında sertifikalarını almaya hazırlanıyor.

Kentin istihdam sorununun çözümüne katkıda bulunmak amacı ile ADSİAD'ın yürüttüğü "Meslek Yolunda Genç Hayaller" isimli AB projesinde eğitimler son sürat sürüyor. Proje çerçevesinde kişisel gelişim eğitimi ve mesleki eğitim olmak üzere iki ayrı alanda, Cad-Cam, kaynakçılık ve Serigrafi dallarında 3 ayrı mesleki eğitim veriliyor.

Toplam 84 kursiyerin katıldığı projenin ilk dönem öğrencisi olan 42 kursiyer, Ağustos ayında tamamlanacak olan eğitimler sonunda İş-Kur ve AB onaylı sertifikalarını alacak. Mayıs ayında yapılan kayıtların ardından, bu ay içerisinde kursiyer seçimleri yapılan ikinci dönem eğitiminde ise 43 kursiyer kişisel gelişim eğitimlerine başladı. Kişisel gelişim eğitimin ardından 42 kursiyer 1 Temmuz'dan itibaren seçtikleri branşta mesleki eğitim görmeye başlayacak.

AB fonundan aldığı 200 bin Avro'luk destek ile rekor bir bütçe ile uygulamaya konulan proje, 18-25 arasındaki lise mezunu uzun süreli işsiz gençlere yönelik olarak uygulanıyor. Projenin ana hedeflerinin işsizliğin temel etkenleri olan işgücü arz tarafı ve iş gücü talep tarafı arasındaki kurumsal işbirliğinin artırılması ve gençlerin istihdam edilebilmeleri için kapasitelerin artırılması hedefleniyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 16:34:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?