4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kürtçe türkü başlarına iş açtı

Adana Başsavcılığı, ünlü sanatçı Ajda Pekkan'ın "Güldünya Konseri"nde seslendirerek beğeni topladığı Kürtçe "Keça Kurdan" türküsünü çalan radyonun yayın yönetmeni hakkında dava açtı.

Keça Kurdan türküsünü genel yayın yönetmeni olduğu Dünya Radyo'da çalan Mehmet Arslan hakkında bölücülükten dava açıldı. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, türkünün sözleri nedeniyle Arslan hakkında 'halkı bölge farklılığı gözeterek kin ve düşmanlığa tahrik etmek' suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

Ünlü sanatçı Şivan Perver'in 33 yıl önce yurtdışına kaçmasına neden olan ve TRT'nin Kürtçe kanalı TRT 6'nın test yayınında söylenince tartışmalara yol açan Kürtçe "Mehmedo" türküsünü yayınladığı için hakkında açılan davadan beraat eden Mehmet Arslan, 19 Mart'ta yargılanmaya başlanacak.

Bu arada Mehmet Arslan'ın başka bir suçtan dolayı Kürkçüler F Tipi Cezaevi'nde yattığını belirten Radyo Dünya Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Karavil, radyonun yayına girdiğinden itibaren özellikle Kürtçe, Türkçe, İngilizce ve çok sayıda dilde şarkı yayınladığını belirtti.

Ajda Pekkan'ın bir konserde "Keça Kurdan" türküsünü seslendirmesinin beğeniyle karşılandığını, yayın yönetmenleri Mehmet Arslan'a ise dava açıldığını belirten Karavil, yaşananları çifte standart olarak nitelendirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 16:02:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?