4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kurttepe'de Ülkücü Şehitler Ormanı

Türkiye’nin en buhranlı dönemlerinden biri olarak kabul edilen 1970’li yıllarda hayatını kaybeden "ülkücüler" için Adana’da bir orman oluşturuldu.

Ülkücü İşçiler Derneği Adana İl Başkanı Cengiz Çetinöz’ün girişimleriyle TEMA’dan kiralanan Adana’nın Kurttepe mevkiindeki orman törenle açıldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yoğun programı nedeniyle katılamadığı orman, Ülkücü İşçiler Derneği mensuplarının hazır bulunduğu sade bir açılışla dualarla açıldı. Ormanda, Adana’nın en büyük Türk bayrağı da göndere çekildi. Törende dev bozkurt heykeli önünde şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu, ruhlarına fatihalar bağışlandı.

Cengiz Çetinöz, açılışta yaptığı konuşmada, "Vatanın, milletin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden Ülkücü şehitlerimizi unutmadık. Geçmişte yitirdiğimiz her bir Ülkücü şehidimizi temsilen buraya toplam 5 bin 750 fidan diktik. Aziz şehitlerimizi hatırlamak, gelecek nesillerin gönlünde de yaşatmak amacıyla çevreci bir yaklaşım içinde oluşturduğumuz ormanın adını ’Türk İslam Ülküsü Şehitleri’ olarak belirledik" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2005 Pazar 10:58:44
Güncelleme :27 Haziran 2005 Pazartesi 13:21:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?