4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kurtuluş'a son veda

Adana'da, kanser hastalığına yenik düşerek cumartesi günü hayatını kaybeden sanatçı Kurtuluş Türkgüven, son yolculuğuna uğurlandı. Sanatçının eşi Füsun Türkgüven, Kurtuluş'u hastalık süresince sanatçı arkadaşlarının yalnız bıraktığını söyleyerek, "Eşim ölünce sadece Kutsi ve Hakan Altun aradı" dedi.

Ünlü sanatçı Kurtuluş Türkgüven'nin cenazesi saat 11.00'de Yüreğir Başkent Hastanesi'nden alınarak Kabasakal Mezarlığı'na getirildi. Kurtuluş'u getiren cenaze aracında 8 yıldır beraber yaşadığı Sezgi indi. Sezgi, Kurtuluş için gözyaşları döktü. Kurtuluş'u son bir kez gören Sezgi gözyaşlarına boğularak fenalık geçirdi.

Mezarlığa kardeşinin fotoğrafına sarılarak gelen ablası Özden Türkgüven ve kızı Elif Türkgüven de babasının fotoğrafına son kez dokunarak gözyaşlarına boğuldu. Ablası Nesime ve Özden Türkgüven de kardeşlerinin son şovuna geldiğini sihirli ellerin artık gitar çalamayacağını söyleyerek gözyaşlarına hakim olamadı.
Gözyaşlarını tutamayan Özden Su Dokuz ve Damla Özcan, dayılarının fotoğrafını sevdi.

Eşi Füsun Türkgüven, Kurtuluş'un kanser olduktan sonra sanatçılar tarafından yalnız bırakıldığını belirterek, "O hep vefasızlıktan yakındı. O 'ölmeyeceğim bana vefasızlık yapanları tek tek göreceğim' diyordu. Öleceğine hiç inanmıyordu. Sanatçılardan sadece Kutsi ve Hakan Altun aradı. Onun dışında kimse aramadı. Vefasızlığı işte cenaze töreninde de görüyoruz kimse gelmedi" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Kurtuluş'un 9 yaşındaki oğlu Can Türkgüven de gözyaşlarını tutamadı.

Arkadaşı Sabahattin Timur ise sanatçının hastalandığı ilk günden bu yana yanında olduğunu belirterek, "Kurtuluş'u ölmeden önce gördüm. Bana hep vefasızlıktan bahsederdi. Kapısını kimsenin açmadığından dert yanardı. Onun zamanında ekmeğini yiyenler ona vefasızlık yaptı. O çok muhteşem bir insandı. Ancak şimdi yanında kimse yok. Hastalığında olduğu gibi cenaze töreninde de sanatçı arkadaşları onu yalnız bıraktı" diye konuştu.

Sanatçı Fahri Işık ise Kurtuluş'un kendisinin yetiştirdiğini, onun çok önemli bir sanatçı olduğunu ancak sanatçıların ona vefasızlık yaptığını belirtti.
Sanatçı Vahdet Vural ise Kurtuluş'un eşi ve çocuklarına başsağlığı dileyerek acılarını paylaştı. Vural, Kurtuluş'un çok saygıdeğer bir sanatçı olduğunu belirterek, "Ben görevimi yaptım cenazesine geldim. Diğer arkadaşların belki işi vardır. Onlara da vefasız diyemem" dedi.

Daha sonra Kurtuluş için musalla taşında anı defteri açıldı. Arkadaşları buraya duygularını yazarak imzaladı.Kurtuluş'un cenazesi öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.Cenaze toprağa verilmeye götürülürken ablası Nesime ve birlikte yaşadığı Sezgi ona son kez el salladı.

 Törene, Adana Valisi İlhan Atış, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, AK Parti Milletvekili Vahit Kirişci, MHP Adana Milletvekili Kürşat Atılgan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 17:18:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SEZEN TURKSEZER IP: 90.210.224.xxx Tarih : 19.07.2009 22:20:41

sezgim canim kardesim benim Allah sana sabir versin. Kurtulus cok iyi bir insandi en önemlisi senin hayatindi ama Allah boyle olmasini istedi. bu acinin ustesinden hep birlikte gelecegiz. seni seviyorum. Eminim K urtulus her zaman oldugu gibi şimdi de seninle gurur duyuyor.