4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kurtuluş'un ailesi yıkıldı

Adana'da bir süredir kanser tedavisi gören ünlü sanatçı Kurtuluş Türkgüven, yoğun bakımdaki yaşam mücadelesini kaybetti. Hastane önünde doktorun açıklamalarını dinleyen kızı, gözyaşlarına boğularak, "Bu kadar kötü olduğunu bilmiyordum. Son dakikaya kadar yaşar ümidindeydim" dedi.

İki yıldır kanserle mücadele eden, 'İstanbul Sokakları' ve 'Keskin Bıçak' adlı şarkılarla bir döneme damgasını vuran 55 yaşındaki sanatçı Kurtuluş Türkgüven, iki hafta önce aniden rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı. Adana Yüreğir Başkent Hastanesi yoğun bakım servisine kaldırılan sanatçı, bugün saat 14.20 sıralarında hayatını kaybetti.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Başkent Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Barış Soydaş, 2 yıl önce akciğerden başlayan kanser hastalığının kemik ilgine kadar yayıldığını söyledi. Kanser hastalığının yanı sıra sanatçıda enfeksiyon da geliştiğini belirten Dr. Soydaş, yapılan kemoterapi ve radyoterapi tedavisine rağmen hastayı kaybettiklerini söyledi.

Sanatçının doktoru açıklamalarda bulunurken gözyaşlarına boğulan sanatçının kızı Elif Şahin, "Bir şey söyleyemeyeceğim. Çok iyi bir insanı kaybettik. Herkese yararı olan bir insandı. Çok üzgünüm gerçekten. Son dakikaya kadar yaşar ümidindeydim. Bu kadar kötü olduğunu bilmiyordum. Doktor beyin ağzından duydum" şeklinde konuştu.

Öte yandan hastane önünde acı haberi öğrenen sanatçının eşi Fisun Türkgüven ile sevenleri gözyaşı döktü. 
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 18:14:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?