4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri

Adana ve ilçelerinde Kutlu Doğum Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Adana İl Müftülüğü, Köprü Yardımlaşma Derneği'nin desteğiyle "Seni Seviyoruz Ya Resulallah" yazısı bulunan bir paramotor Merkez Park'ta havalandı. Paramotor, yaklaşık 1 saat gökyüzünde dolaştı.

Bu arada,. Sarıçam Müftülüğü ise Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Ata İlköğretim Okulu Konferans Salonunda Çukurova İlahiyat Fakültesi Araştırma görevlisi Dr. Bekir TATLI 'ın konuşmacı olarak katıldığı "İslam da Ailenin Korunmasında Dini ve Milli Değerlerin Rolü" konulu konferans düzenledi.

Adana'nın Feke ilçesinde ise "İslam'da Aile" konulu konferans düzenlendi. Karacaoğlan Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa Çukurova İlçe Müftüsü Abdullah Demir, konuşmacı olarak katıldı.

Karataş Spor Salonu'nda "Aile Huzuru ve Avrupa'da ve Türkiye'de Türk Kadını" konulu konferans verildi. Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Dairesi Eğitim Uzmanı Dr. Zekiye Demir ve Hollanda'dan Avukat Famile Fatma Arslan'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta ailenin önemi ve ailede yaşanan sorunlardan bahsedildi.

Saimbeyli İlçe Müftülüğü de Kutlu Doğum Haftası'nda 2500 kişilik 'Kutlu Doğum Pilavı' pişirilerek halka ikram etti. Ayrıca etkinlikler kapsamında resmi daireler, cezaevi, esnaf ve hastaneler ziyaret edildi.

Her ilçede olduğu gibi Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Pozantı'da da coşkuyla kutlandı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği etkinliklerde ilahiler seslendirildi, şiirler okundu. Vatandaşlara gül, kitap ve helva ikram edildi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2009 Pazar 15:16:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?