2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Kuveytli şirketten Ceyhan'a yatırım

Adana'nın Ceyhan ilçesine petrol ve petro kimyaya yönelik yatırım yapmayı planlayan Kuveytli işadamları, ilçede incelemelerde bulundu.

Merkezi Kuveyt'te bulunan Kuwait Petrolevm Int. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muhommad Rashed Josem ve beraberindekiler, Botaş'ta, Enerji İhtisas Bölgesi'nde ve Yumurtalık Serbest Bölge'de incelemelerde bulundu. Ceyhan Ticaret Odası'nın daveti üzerine ilçeyi de ziyaret eden heyete, Ticaret Odası Konferans Salonu'nda enerji ihtisas bölgesi hakkında slayt gösterimi yapıldı.

Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Ali Duru, Ceyhan'ın, Türkiye'nin ekonomik olarak en gelişmiş bölgelerinden biri olduğunu ve Ortadoğu petrolleri ile Orta Asya enerji kaynaklarının dünyaya açılmasında ana kapı görevini gördüğünü söyledi. Ceyhan'ın son 20 yılda enerji şehri konumuna geldiğini vurgulayan Duru, "Enerjiye dayalı uluslararası yatırımların yapıldığı bölgemiz, dünyanın cazibe merkezi durumundadır. Türkiye'nin stratejik öneme sahip projesi olan Bakü-Tiflis- Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı'nın açılması bölgemizi enerji koridoru haline getirmiştir" dedi.

Kuwait Petrolevm Int. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Josem ise, Ceyhan'a enerji alanında yatırım yapmak ve incelemelerde bulunmak üzere geldiklerini belirterek, "Bizleri çok iyi ağırlayan ve enerji konusunda bölgenin önemine dair bilgilendiren Botaş, Ticaret Odası yetkililerine teşekkür ederim" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2008 Perşembe 15:46:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?