1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Kuyumcu faresi yakalandı

Adana'da hırsızlık yaptığı gerekçesiyle sivil memur olarak çalıştığı askeriyeden atılan şahıs, bir kuyumcuya sahte altın satıp bir diğer kuyumcudan bilezik çalarken güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

Edinilen bilgiye göre, Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşayan ve zaman zaman Adana'ya hırsızlık yapmaya geldiği belirtilen Taner T. (39), polisin karşısına bu kez güvenlik kamerası görüntülerinde çıktı. Kuruköprü Mahallesi'ndeki bir kuyumcuya 355 lira karşılığında sahte altın satan Taner T., daha sonra Tepebağ Mahallesi'ndeki başka bir kuyumcu dükkanını kendine hedef seçti.

Tezgahtaki bilezik tablasını çıkarttıran Taner T., başka bir tablayı incelemek istediğini söyleyerek kuyumcunun 3 saniyelik sürede arkasını dönmesini fırsat bildi. Kuyumcunun, ikinci tablayı çıkarmak için gerideki tezgaha yönelmesi üzerine, ilk tablada bulunan bileziği alarak avucunun içine saklayan Taner T., daha sonra bilezikleri beğenmediğini söyleyerek dışarı çıktı.

Tablada bir bileziğin eksik olduğunu fark eden kuyumcu, güvenlik kamerası kayıtlarını incelediğinde hırsızı tespit edip polise başvurdu. Kayıtları inceleyen Yankesicilik Büro Amirliği'ne bağlı polisler, zanlının daha önce de defalarca aynı suçtan gözaltına aldıkları Taner T. olduğunu gördü. Aranmasına başlanan Taner T., kuyumcuların ağırlıklı olduğu Çakmak Caddesi üzerinde, devriye gezen sivil ekipler tarafından görülerek gözaltına alındı.

İfadesinde suçlamaları kabul etmeyen Taner T., "Altını Hatay'daki bir kuyumcudan almıştım. Sahte olduğunu bilmiyordum. Güvenlik kamerası kayıtlarında yer alan kişi benim ama altın bilezik çalmadım" dedi.

Daha önce askeriyede sivil memur olarak çalıştığı öğrenilen Taner T.'nin, bu işinden hırsızlık yaptığı gerekçesiyle kovulduğu öğrenildi. Taner T., hakkında hazırlanan evraklarla birlikte adliyeye sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2011 Cumartesi 16:17:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?