2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Kuzey ilçeleri beyaza büründü

Adana'nın kuzey ilçeleri Feke, Saimbeyli ve Tufanbeyli ilçelerinde iki gündür devam eden kar yağışı etkili oluyor. Kar kalınlığının ilçe merkezlerinde 30 santimetreye kadar ulaştığı bildirildi.

Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan kara kış Adana'nın yüksek kesimlerindeki ilçelerinde de etkili olmaya devam ediyor. Pazartesi gününden buyana aralıklarla devam eden kar Tufanbeyli, Saimbeyli ve Feke'de etkili oluyor. 3 gündür devam eden yağış nedeniyle ilçe merkezlerinde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaşırken, köylerde kar kalınlığı 50 santimetreyi buldu.

Tufanbeyli ile Saimbeyli arasında bulunan Obruk mevkiinde sürücüler zincir kullanmak zorunda kaldı. Araçlarına zincir takmayan sürücüler yollarda kaldı.

Adana Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kar yağışı yüksek kesimlerde bugün akşama kadar devam ettikten sonra, gece yerini ayaza bırakacak. İlçelerde hava sıcaklığı gündüz 5-6 derece, gece sıfırın altında 3-4, bu geceden itibaren gündüz 1-2 derece, gece ise -15 dereceye kadar düşecek.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 11:46:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?