4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Lagünler için eğitim merkezi

Adana'nın Yumurtalık ilçesine bağlı Deveciuşağı Köyü'nde yer alan Kuş Araştırmaları Derneği ve Deveciuşağı Muhtarlığı'nın işbirliğiyle hayata geçirilen "Yumurtalık Lagünleri Eğitim ve Tanıtım Merkezi" açıldı.

Adana Valisi İlhan Atış, Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Eldemir, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Mustafa Kemal Yalınkılınç merkezin açılışını birlikte yaptı.

Merkez, tüm Akdeniz'in en önemli doğa alanlarından biri olan Çukurova Deltası sulak alanlarının ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılması ve kamuoyunda doğa koruma bilincinin geliştirilmesi için hizmet verecek.

Bu çerçevede, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Şirketinin Çevresel Yatırım Programı'nın sağladığı destekle 4 yıl süren yoğun bir dizi katılımcı çalışma sonunda Kuş Araştırmaları Derneği tarafından Yumurtalık Lagünleri için hazırlanan Yönetim Planı'nın uygulanması kapsamında bölgenin yaban hayatı ve doğal değerlerinin tanıtılması ve kamuoyunda doğa koruma bilincinin geliştirilmesi gibi iki temel işlev yerine getirilecek.

Vali Atış, açılıştan önce, Yumurtalık Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ve Belediye Başkanı Turgut Erişmen’i ziyaret ederek ilçedeki altyapı çalışmaları hakkında bilgi aldı. Vali, Yumurtalık Kız Kalesi çevresindeki gecekonduların kaldırılması ve yapımı devam eden Yumurtalık’taki duble yol çalışmalarına hız verilmesini istedi. Daha sonra ilçede bulunan Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Yaz Kampı’nı ziyaret eden Atış, burada çocuklarla beraber yemek yiyerek onlarla sohbet etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 22:02:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?