2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Lahit hırsızları serbest kaldı

Adana'nın Kozan ilçesinde düzenlenen operasyonda, Roma dönemine ait henüz açılmamış çocuk lahitini pazarlamak isterken yakalanarak tutuklanan 6 kişiden 4'ü, lahdin sahte olduğu anlaşılınca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, Kozan'a bağlı Çukurören köyü yakınlarında tarihi eser kaçakçılığı yapıldığı bilgisine ulaşan Kozan Jandarma Komutanlığı ekipleri, düzenledikleri operasyonla, Roma dönemine ait henüz açılmamış çocuk lahit mezarını pazarlamak isteyen 9 kişiyi gözaltına almış, mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 6'sı tutuklanmıştı.

Adana Müze Müdürlüğü ile Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunca lahit üzerinde yapılan incelemede, ele geçilen lahdin tarihi eser özelliğinin olmadığının anlaşılması üzerine, tutuklu avukatları bilirkişi raporu ile mahkemeye başvurarak zanlıların serbest bırakılmalarını istedi.

Talebi değerlendiren mahkeme, suçun vasıf ve mahiyetinin değiştiğine karar vererek cezaevinde bulunan Ali K., Tolga B., Murat C. ve Alper C.'nin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi.

Halen tutuklu bulunan Ahmet O. ve A. Ü.'nün ise aynı gerekçeyle serbest bırakılmaları için avukatlarının girişimde bulunduğu bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 18:05:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?