1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Letonya’dan davet var!

LETONYA’DAN ADANALI YATIRIMCILARA DAVET

Letonya’nın Ankara Büyükelçisi Aivars Vovers Adana Sanayi Odası’nı ziyaretinde, ülkesinde uygun koşullar bulunduğunu belirterek, Adanalı sanayici ve işadamlarını yatırım yapmaya çağırdı.

Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkan Yardımcısı Sadi Sürenkök, Yönetim Kurulu üyeleri Kurtuluş Kaynak, Zeki Bengül ve Genel Sekreter Gazi Yılmaz ile görüşen Büyükelçi Vovers, iki ülke arasındaki ticaret hacminin çok yetersiz olduğunu vurgulayarak, Türkiye ve Adana ile ticari ilişkilerin geliştirilmesini hedeflediklerini, bu amaçla Adana Fahri Konsolosluğu’nun açılmasını planladıklarını söyledi.

Küresel ekonomik krizden Letonya’nın büyük ölçüde etkilendiğini vurgulayan Vovers, Letonya’da yatırım için en uygun zamanın olduğunu belirterek, Adanalı işadamlarını yatırım yapmaya davet etti. Vovers, yaklaşık 150 bin Euro’luk yatırım yapan yabancı işadamlarına oturum izni verildiğini kaydetti.

ODA ÜYELERİNE VİZE KOLAYLIĞI

Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sadi Sürenkök’ün vize uygulamasından yakınması üzerine açıklama yapan Büyükelçi Vovers, Letonya’nın Schengen Vizesi uygulamasına dahil ülkeler arasında yer aldığını hatırlattı. Vovers, Türkiye ile imzalanan ikili anlaşma kapsamında Türk işadamlarına üye oldukları Odalardan yazılı belge getirmeleri halinde her türlü kolaylığın sağlandığını ve vize sorununun 2 gün içerisinde çözüme kavuşturulduğunu ifade etti.

Adana’nın ilk sanayileşen illerden biri olduğunu ve önemli potansiyele sahip bulunduğunu belirten Sürenkök, Adana ile Litvanya arasında düşük seviyede olan ticaret hacminin fahri konsolosluğun da desteğiyle artırılabileceğini vurguladı. Sürenkök, “Ticari ilişkilerin artırılmasına yönelik, iki ülke işadamlarını buluşturacak organizasyonlar gerçekleştirilerek işbirliği imkanları yaratılmasına katkı ve destek vermeye hazırız” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2011 Cuma 10:22:03
Güncelleme :11 Şubat 2011 Cuma 10:28:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?