2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Lezzeti çeyrek asırdır aynı

Adana’nın Feke ilçesinde bir pastaneci, yaklaşık 25 yıldır işlettiği pastanesinde, köylülerin Toroslar’dan topladığı salep ve keçi sütü ile dondurma üretiyor.

İşletmeci, zorluğuna ve büyüyen hazır dondurma sektörüne rağmen vazgeçmediği doğal üretimi ile ilçe halkının yanı sıra, yol güzergahındaki yolcuların da uğrak yeri olmayı sürüdürüyor.

Faruk Koştur, 25 yıldır, kendi formülü ile yörede fazlaca yetiştirilen keçi sütü ve Toroslar’dan köylülerin binbir güçlükle topladıkları saleplerden elde ettiği özel aromasıyla dondurma ürettiğini söyledi.

Dondurmasına özel lezzetini veren salepleri, köylülerden kilosunu 200-250 YTL arasında aldığını belirten Koştur, "Salebi yaklaşık bir yıl kurutuyorum. Daha sonra değirmende çekip, elde ettiğim kök kısmını yine bir yıl dinlendiriyorum. Yaptığım iş zahmetli ancak, bana büyük keyif veriyor" dedi.

Dondurmasında özellikle keçi sütü kullandığını belirten Koştur, keçi sütü ve saleple yaptığı dondurmasından özellikle yaz aylarında günde 30 kiloya yakın satış yaptığını söyledi.

En büyük müşteri kitlesini yolcuların oluşturduğunu anlatan Koştur, "Lezzeti çeyrek asırdır değişmeyen dondurmamın, Adana-Tufanbeyli arasında seyahat eden çok sayıda müdavimi var. Hatta, yolculuk sırasında benim dondurmamdan tadan bazı kişilerin daha sonra kargoyla istedikleri de oluyor" dedi.

HAZIR DONDURMA TALEPLERİNİ GERİ ÇEVİRİYOR

Son yıllarda hazır dondurma sektörünün büyük atılım gösterdiğini, adeta dondurmasını kendisi üreten pastaneci kalmadığını ifade eden Koştur, kendisinin ise hiçbir zaman hazır dondurma satmaya yanaşmadığını söyledi.

Dondurma firmalarından pastanesinde hazır dondurma satması için çok sayıda talep aldığını belirten Koştur, "Hazır dondurmalar, benim doğal yollardan ürettiğim ürünün yerini tutamaz. Uzun yıllar aynı kalite ile müşterilerime hizmet vermeye devam edeceğim" diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 12:16:17
Güncelleme :29 Temmuz 2008 Salı 12:24:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?