5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Libya'ya öfke kusan cenaze!

Libya'da, 10 yıl önce bir iş adamının öldürülmesi olayına karıştığı iddiasıyla Selim Aslan adlı Türk vatandaşı ile birlikte idam edilen Yunus Özkan, memleketi Adana'da toprağa verildi. Başında ve sırtında 3 adet kurşun yarası bulunan Özkan'ın kurşuna dizilerek idam edildiği öğrenildi.

1984 yılında mobilya işçisi olarak gittiği Libya'da, 21 Ağustos 1995'te arkadaşı Selim Arslan ile birlikte adı bir cinayet olayına karışan ve geçen hafta idam edilen Yunus Özkan'ın (39) cenazesi, uçakla önce İstanbul'a, ardından da Adana'ya getirildi. Adana Hava Limanı'ndan alınan cenaze, Özkan'ın merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Havutlu Beldesi'ndeki baba evine getirildi. Burada yıkanan cenaze, Türk bayrağına sarılarak omuzlarda belde mezarlığına götürüldü.

Yunus Özkan, mezarlıkta kılınan cenaze namazının ardından, 1 yıl önce vefat eden annesi Katibe Özkan'ın mezarının yanına defnedildi. Bu sırada Yunus Özkan'ın posterini taşıyan ve Türk bayrağı açan yakınları, infazı gerçekleştiren Libya hükümetine tepki gösterdi.

 Yunus Özkan'ın Kaddafi'ye seslenen bir yakını, "Müslümanlar bu şekilde defnedilir, kendisi bunu biliyor mu? Bu insanları hangi akla, hangi hakka dayanarak katlediyor. Kendisi bir devletin reisi. Bir garip insanın üstüne bu kadar gelebiliyorsa, kendisi düşünsün. Bütün bu insanlar Libya yönetimini kınıyor. Türk bayrağı her şeyden üstündür. Türk bayrağı her zaman karşısında olacak. Türklük, Türk olmak ayrıcalıktır. Hiçbir Türk ölmez, Atatürk'ün evladı ölmedi, ölmeyecek. Öldürdüğün sadece bir bedendir, ruhunu öldürmedin Kaddafi. Sen oradaki insanlarımıza zarar veremeyeceksin" diye haykırdı.

Cenazeye, Yunus Özkan'ın kardeşleri Selahattin Özkan, Ahmet Özkan, Vahide Özkan ve Güllü Özkan'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze dualar eşliğinde defnedilirken, cenazeyi yıkayan bir yakını, başında ve sırtında 3 adet kurşun yarası bulunan Yunus Özkan'ın kurşuna dizilerek idam edildiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2005 Salı 14:28:45
Güncelleme :23 Temmuz 2005 Cumartesi 15:23:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?