2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Lisede paspas dönemi sona erdi

Adana Turgut Özal Lisesi yönetimi, öğrencilerin daha temiz ortamda ders yapabilmesi için 6 bin YTL'ye zemin yıkama makinesi ve 2 bin YTL'ye elektrikli süpürge alarak, paspas dönemini sona erdirdi.

Turgut Özal Lisesi yönetimi, teknolojinin gelişmesiyle evlerde rafa kalkan paspas ve el süpürgelerini okulda da rafa kaldırmak ve öğrencilerin daha temiz ortamda ders yapabilmesini sağlamak için kolları sıvadı.

Bir öğrencinin evlerde makine ile yapılan temizliğin artık okullarda da yapılabileceği önerisi üzerine masraftan kaçınmayan okul yönetimi, 6 bin YTL'ye zemin yıkama makinesi ve 2 bin YTL'ye elektrikli süpürge alarak, modern bir temizlik sistemine geçiş yaptı. Modern temizlik aletlerinin gelmesiyle temizlik süresi kısalırken, derslikler de daha hijyenik olmaya başladı.

Teknolojik temizliğin gerçekleştiği okulda paspaslı döneme göre gözle görülür bir değişim yaşandığını belirten okulun temizlik görevlisi Ahmet Söyler, "Makineler gelmeden önce fırça, deterjan, lastik, paspas, el süpürgesi ve suyla temizlik yapardık. Şimdi ise okulun kendi imkanlarıyla aldığı zemin yıkama makinesi ve elektrikli süpürge ile temizlik yapılıyor. Makineler alındığından bu yana sınıflar daha temiz ve daha düzenli. Eski sistemde bir sınıfı 2 saatte temizlerken, şimdi 1 saatte ve hiç yorulmadan temizliyoruz" dedi.

Daha önce temizlik yapıldığı belli olmazken, modern aletlerle her yerin pırıl pırıl olduğunu ifade eden Söyler, "Hem zamandan kazanıyoruz hem de temizliğin hakkını veriyoruz. Çocuklar tertemiz ve hijyenik bir sınıfa kavuşuyor. Paspas ve el süpürgesiyle yapılan temizliklerde ne kadar temizlense de toz kalıyordu. Ancak şimdi sınıflarda hiç toz kalmıyor. Sınıflar mikroptan arınıyor. Derslikler evlerden daha temiz hale geliyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 11:06:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?