29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Liseli kıza ’’evlen benimle’’ şantajı

Adana’da lise üçüncü sınıf öğrencisi 16 yaşındaki B.G., üç yıl önce aynı lisedeki bir kız arkadaşının aracılığıyla Aydın’ın Çine İlçesi’nde konfeksiyon işiyle uğraşan Mustafa Yurttaş’la tanıştı.

Liseli B.G. ve bekár olduğunu söyleyen Yurttaş, internetten birbirlerine fotoğraflarını gönderdi. B.G.’ye áşık olan Yurttaş, Adana’ya gelip liseli sevgilisiyle birlikte kafe ve bara gidip eğlendi. Evli ve iki çocuk babası olduğunu gizleyen Yurttaş, sevgilisi B.G. ile evlenmeye karar verdi. Yurttaş’ın evli olduğunu öğrenen B.G., bu ilişkiyi bitirdi. İddiaya göre Yurttaş, liseli kızla evlenebilmek için birlikte samimi pozlar verdikleri fotoğraflar ve görüntülerle şantaj yapmaya başladı.

Ceza paraya çevrildi

B.G.’nin annesi 43 yaşındaki T.G.’nin cep telefonuna, "Kızını çok sevdiğim için sabrettim ama sabrım bitti. Sizce onları görünce kızınızla kim evlenir?" yazılı tehdit mesajları çeken Yurttaş hakkında Adana 8’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde "şantaj" davası açıldı.

Bir yıla yakındır tutuksuz yargılanan Yurttaş, karar duruşmasında suçlamayı kabul etmeyerek, "B.G. evli ve iki çocuk sahibi olduğumu biliyordu. Ben, B.G.’nin yaşının 22-23 olduğunu sanıyordum. Öğrenci olduğunu bilmiyordum. Kendisine yüzükler, hediyeler aldım. İşyerimi Adana’ya taşımadığım ve ev almadığım için bana iftirada bulundular. Ben de kendilerine ders vermek istedim" dedi. Mahkeme hákimi, Mustafa Yurttaş’ı iki yıl bir ay hapis, 375 gün para cezasına mahkûm etti. Hapis cezası da günlüğü 20 YTL’den 7 bin 500 YTL adli para cezasına çevrildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2007 Perşembe 12:30:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?