4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Liseliler girişimcilik için yarışacak

TOBB Adana İl Kadın Girişimciler Kurulu ve Milli Eğitim işbirliğiyle, Adana’daki ortaöğretim kurumları arasında ‘İş fikrimiz geleceğimiz’ konulu makale yarışması düzenleniyor.

Adana merkez ve ilçelerdeki lise ve dengi okulları kapsayan yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler, makalelerini 30 Nisan’a kadar Adana Ticaret Borsası’na teslim edebilecek. 19 Mayıs kutlamaları çerçevesinde düzenlenen yarışmada öğrenciler, makalelerinde girişimcilik kavramını ve ülke ekonomisi için önemini anlatacaklar. Jürinin, dereceye giren eserleri belirlemesinin ardından 15 Mayıs’ta ödül töreni düzenlenecek.

Yarışmada birinci, ikinci ve üçüncü olan makaleleri yazan öğrencilere dizüstü bilgisayar, ilk 50 eserin sahiplerine ise bir günlük girişimcilik eğitimi ile Atatürk’ün Nutuk kitabı, Türk Dil Kurumu Sözlüğü ve MP3 çalar hediye edilecek.

TOBB Adana İl Girişimciler Kurulu Başkanı Yasemin Yılmaz, yarışmanın amacının, girişimcilik ruhunu ortaöğretim düzeyinde harekete geçirmeye yönelik girişimlere katkı koymak olduğunu söyledi.

Öğrenciler arasında girişimcilik konusunda ilgi uyandırmanın, gelecek için önem taşıdığını belirten Yılmaz, “Yarışmayla, ülkemizin ekonomik kalkınmasının temel taşı olan gençleri, yarınları için düşünmeye, araştırmaya, planlar yapmaya ve hedefler koymaya yöneltmek istiyoruz. Ayrıca, makaleler bize öğrencilerimizin girişimcilik konusundaki bilgi düzeyi hakkında ipuçları verecek” dedi

iha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2009 Cumartesi 15:31:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?