3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Lisenin projelerine AB desteği

Adana Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ADSİAD) "Marka Okul Projesi"ni yürüttüğü Karşıyaka Anadolu Meslek Lisesi’nin Comenius ve Grundtvig olmak üzere hazırladığı iki ayrı proje, AB fonlarından destek almaya hak kazandı.

Grundvtig projesi olarak destek almaya hak kazanan “İnternet Anneleri" projesi velilerin eğitilmesini amaçlıyor. Projede olanakları sınırlı, eğitim seviyeleri düşük, çalışmayan ve bundan dolayı teknolojiye yabancı olan annelerin eğitilmesi hedefleniyor. Öğrencilerin annelerinin eğitim seviyelerinin ve olanaklarının çocuklarını internetin zararlarından koruyacak kadar yeterli olmadığından yola çıkarak, onlara bu konuda yeterli temel becerilerin kazandırılması ve bu yolla hem ailelerin gelişimine katkı sağlanması hem de öğrencilerin internetin zararlarından korunması hedefleniyor.

İspanya ve Kuzey İrlanda'dan okulların okul aile birlikleri ile birlikte yürütülecek olan proje 2 yıl sürecek. Bu süre içerisinde proje ortağı olan okulların ülkelerine ziyaretler yapılacak ve bu okulların heyetleri Türkiye’de ağırlanacak. Kültürel iletişimi karşılıklı olarak güçlendirerek var olan ön yargıları değiştirmek de projenin hedefleri arasında yer alıyor.

Fondan destek almaya hak kazanan bir diğer Comenius pojesi ise proje ortağı olan ülkelerdeki bilgi işlem teknolojilerini öğrenme ve bu teknolojileri hayata geçirmeyi kapsıyor. “Yeni Teknolojilerle Nasıl Öğretilir?" isimli proje çerçevesinde diğer ülkelerdeki bilgi işlem teknolojileri ile birlikte öğrenim sürecinde farklı yaklaşımlar ve iyi uygulamalar keşfedilerek proje sonunda oluşturulacak dijital platformda geniş kitlelere ulaştırılacak.

Farklı ülkelerdeki eğitim uygulamaları hakkında bilgi, deneyim ve paylaşım fırsatları yaratmak, farklı ülkelerde benzer sorunlar yaşayan öğretmenler arasında işbirliği yoluyla köprü oluşturmak, öğretmenlerin bilişim teknolojilerini kullanma becerilerini ve yabancı dil becerilerini geliştirmek, Türk kültürünü tanıtmak ve Avrupa kültürünü tanıyarak karşılıklı olarak var olan ön yargılardan kurtulmak, kültürler arası benzerlik ve farklılıkları tartışmak da projenin ana hedefleri arasında. “Yeni Teknolojilerle Nasıl Öğretilir?" isimli AB projesi, Almanya'nın koordinatörlüğünde; İspanya, İsveç, Yunanistan ve Portekiz ülkelerindeki okullarla birlikte 2 yıllık sürede gerçekleştirilecek.

ADSİAD’dan yapılan yazılı açıklamada, okulun çevresel yönden birçok olumsuz koşula sahip olduğu, öğrencilerinin büyük çoğunluğunun Adana’ya Güney ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden göç yoluyla gelen ailelerin çocuklarının oluşturduğu ve ekonomik güçlük ile zor şartlar altında öğrenim gördüğü ifade edildi.

Okul yöneticilerinin ve öğretmenlerinin de aynı zor şartlar altında özveri ile görev yaptıkları belirtilen açıklamada, “Okul yöneticileri ve öğretmenleri üst düzey performans göstererek dolaylı yollardan olumsuzlukları aşma gayreti göstermektedir. Uygulamaya geçecek olan iki AB projesi ile birlikte okuldaki eğitim-öğretim kalitesi artacaktır. ADSİAD olarak Marka Okul Projemizi başlattığımız günden bu yana gösterdiğimiz desteği, önümüzdeki süreçte de gösterecek, proje süresince tüm imkan ve desteğimizi sunmaktan kaçınmayacağız” denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 14:35:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?