3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Liseye hayvan besleme alanı

Adana'nın Kozan ilçesinde, Mehmet Akif Ersoy Lisesi'nin bahçesinin bir bölümünde öğrenciler için hayvan besleme alanı oluşturuldu.

Okul idarecileri, öğrencilere hayvan sevgisini kazandırmayı ve sınav sonunda psikolojik olarak rahatlatmalarını sağlamayı amaçladıklarını, bu nedenle onların beslemeleri için okul bahçesindeki alana 1 koyun, 10 tavuk ve 2 ördeğin konulduğunu söyledi.

Bu uygulamadan hiçbir gelir beklentilerinin olmadığını ve sadece öğrencilerin kişisel gelişimlerini tam olarak sağlayabilmeleri için onlara doğal hayatı, hayvan sevgisini öğrenmelerini sağlayacak ortamlar hazırlamak olduğunu ifade eden idareciler, "Evcil hayvanlar, çocukların ve gençlerin sorumluluk, paylaşım ve kardeşlik gibi insani duygularını kuvvetlendiriyor. Özellikle öfke patlaması yaşayan, stres içinde bulunan gençlerin bu davranışları, özellikle okulda beslenen bir hayvanla en az düzeye indirilebiliyor, insanın ruhunu besliyor ve insanı rahatlatıyor. Böylece gençler öfke ve streslerinden kurtuldukları için kavgadan uzak duruyorlar, derslere daha iyi motive olarak giriyorlar. Tüm enerjilerini derslerine yoğunlaştırıyorlar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 13:11:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?