2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Lösemili sanık cezadan kurtuldu

ADANA 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan S.S., ağzında maskeyle katıldığı duruşmada, sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine kuzeninin yeşil kartıyla tedavi olduğunu doğrulayıp, şunları söyledi:

"Babam vefat etti, annem ise yatalak. 6 kardeşiz. Ağabeyim pazarlarda ayran satarak evimizi geçindiriyor. Ben lösemiliyim. Yeşil kartla tedavimi devam ettiriyordum. Kartımın vizesi bitmişti. Yeniletmek için başvurmuştuk. Vize işlemleri bitmeden rahatsızlığım arttı. Maddi durumum da iyi olmayınca halamın oğlunun yeşil kartı ile tedavi oldum. Yeşil kartın benim olmadığı anlaşıldı. Ben de doktorlara zorunlu olarak kullandığımı anlattım. Daha sonra benim yeşil kartımın vize işlemi yapıldı. Kartımla tedavim devam ediyor. Vize işlemleri uzadığı, zorda kaldığım için böyle bir işe kalkıştım. Yapmasaydım ölebilirdim. Çünkü o sıra çok rahatsızdım."
Duruşmalara gelme

S.S.’nin duruşmada ayakta zor durduğunu fark eden mahkeme başkanı, "Bir daha duruşmalara gelme" dedi. Mahkeme heyeti, zorunluluk hallerinde ceza verilemeyeceğini belirten, TCK’nın 25/2’nci maddesine göre S.S. ile İ.C.’ye ceza vermedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 10:19:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?