4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Lütfi Kırdar'da 'Bir Adana Masalı'

Adana Kültür ve Dayanışma Derneği, İstanbul'da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşecek balo ile Türkiye'deki tüm Adanalıları buluşturuyor.

İstanbul’da yaşayan Adanalılar tarafından kurulan ve aralarında Suna Kan, Yaşar Kemal, Fatih Terim, Menderes Samancılar, Faruk Tınaz, Metin-Eda Özülkü, Nebil Özgentürk, Hasan Şaş, Lütfi Arıboğan, Hakan Aysev, Arif Keskiner, Dolunay Soysert, Kıvanç Tatlıtuğ, Yaşar, Murat Göğebakan gibi tanınmış simaların da bulunduğu Adana Kültür ve Dayanışma Derneği, 17 Ocak Cumartesi günü Adana'nın kurtuluşunun 87. yılının kutlanacağı Adanalılar Gecesi için hazırlıklarını sürdürüyor.

İstanbul Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonu'nda gerçekleşecek olan baloyla ilgili çalışmaların tüm hızı ile sürdüğünü belirten Adana Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Murat Mert, bin kişinin katılımı beklenen baloda Adana’ya gönül veren ve Adana’yı destekleyen çeşitli meslek gruplarındaki kişiler ile kamuoyunun tanınmış Adanalı simalarını aynı çatı altında biraraya getirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Behzat Gerçeker ve ENBE Orkestrası’nın sahne alacağı Adanalılar gecesinde televizyon ekranlarında kamuoyu tarafından büyük beğeni kazanan dizilerdeki Adanalı karakterlerini canlandıran sanatçılar da davetli olacak.

Gecede ayrıca, Adanalı olan Nebil Özgentürk tarafından bu gece için özel olarak hazırlanan “Bir Adana Masalı” adlı 25 dakikalık bir belgesel de gösterilecek.
İstanbul Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonu'nda 17 Ocak Cumartesi günü gerçekleşecek olan baloda ayrıca Adanalı olup şehrin tanıtımına katkıda bulunan Yaşar Kemal, Suna Kan ve Fatih Terim’e “Onur Ödülü” takdim edilecek.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 11:29:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?