30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Maganda, düğünde kızı ve eşini vurdu

ADANA'da, yeğeninin düğününde sevinçten tabancayla havaya ateş açan 49 yaşındaki Ramazan Aksu, eşi 47 yaşındaki Cevriye ve kız 19 yaşındaki Derya Aksu'yu çeşitli yerlerinden yaraladı. Polis, Ramazan Aksu'yu gözaltına aldı.

Olay, saat 12.30 sıralarında Yenidoğan Mahallesi Yaşar Doğu Caddesi 207 numaralı evin önünde meydana geldi. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Adana Su ve Kanalizasyon İşleri'nde (ASKİ) memur olarak çalışan Ramazan Aksu, ailesiyle birlikte, 2 kardeşinin çocukları olan Zeynel Abidin Aksu ve Hacer Aksu'nun düğününe katıldı. Gelin ve damat alkışlar arasında kız evinden çıkarken, Ramazan Aksu kurusıkıdan dönme bilye atar tabancayla havaya ateş açmaya başladı. Bu sırada annesi Cevriye'nin koluna girip, kalabalıkla birlikte yürüyen Derya Aksu, babasının silahından çıkan mermilerin hedefi oldu. Tabancadan çıkan mermiler, Derya'nın sol koluna ve karnına isabet etti. Bir mermi de kızıyla yürüyen Cevriye Aksu'nun parmağını sıyırıp, geçti. Silah sesleri üzerine düğüne katılanlar kendilerini korumak için saklanmaya çalışırken, Derya da acı içinde yere yığıldı. Babasının tabancasından çıkan mermilerle yaralanıp, kanlar içinde kalan Derya, çağrılan ambulansla Adana Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Elinden yaralandığı anlaşılan anne Cevriye Aksu da olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ayakta tedavi edildi. Acil Servis'te ilk tedavisi yapılan Derya Aksu, buradan Adana Numune Hastanesi'ne sevk edildi. Aksu'nun sol kolunda ve karnında iki merminin giriş çıkış yaptığı tespit edildi. Genç kızın hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, Ramazan Aksu'yu gözaltına aldı. Ramazan Aksu ile düğün sahipleri ifadeleri alınmak üzere Cumhuriyet Polis Merkezi'ne götürüldü. İki kişinin yaralanmasına neden olan kurusıkından dönme bilye atar tabancaya da el konuldu. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.




Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2007 Pazar 15:35:33
Güncelleme :30 Nisan 2007 Pazartesi 11:09:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?