3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Magandalara kameralı takip

Adana Valisi İlhan Atış, kentte maç sonrası silahla ateş açanların gezici kameralarla tespit edilerek cezalandırılacağını bildirdi.

Vali Atış, düzenlediği basın toplantısında, A Milli Futbol Takımı'nın cuma günü 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalinde Hırvatistan ile oynayacağı maç öncesi "silahsız kutlama" çağrısında bulundu.

Çek Cumhuriyeti galibiyetini silahla kutlayan kişilerin 2 vatandaşın yaralanmasına neden olduğunu hatırlatan Atış, milli takımın Hırvatistan'ı yeneceğine inandığını belirterek, "Yarın, başında bir Adanalı'nın, yani Fatih Terim'in bulunduğu milli takımın Hırvatistan karşısında başarılı olacağını düşünüyorum. Başarı sonrası, Çek Cumhuriyeti maçından sonra oluşan görüntülerin yaşanmamasını istiyorum. Bunun için Adanalıların, devletin kurallarına saygılı davranarak sevinçlerini silah sıkmaya kadar götürmemelerini istiyorum" dedi.

Maçta alınacak galibiyet sonrası ortaya çıkacak sevincin gölgelenmemesi için basından yardım istediğini ifade eden Atış, bununla ilgili bazı tedbirler de aldıklarını kaydetti. Vali Atış, şunları söyledi:

"Eğer bir kişinin silah sıktığı tespit edilirse -ki bunu gezici kameralarla denetleyeceğiz- silah ruhsatlıysa ruhsatını iptal edeceğiz, bir daha bu kişiye ruhsat vermeyeceğiz. Silah sıkan kamu görevlileri tespit edilirse, bunlar hakkında da soruşturma açılacak. Ayrıca, silah kullanan kişi adliyeye intikal ettirilecek. Bu konuda emniyet güçlerince her türlü önlem alındı. Coşkumuzu, sevincimizi, yani düğünümüzü birilerini yaralayarak, inanılmaz gürültüler çıkararak, insanları rahatsız etmekten kaçınalım. Lütfen galibiyet sonrası silahlarımıza sarılmayalım."

Bu konuyu mutlaka çözüme kavuşturacaklarının altını çizen Atış, "Bir insanın silah sıkması bizi bir kez üzerse, kamu görevlilerinden birinin silah sıkması 10 kez üzer" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 13:54:56
Güncelleme :19 Haziran 2008 Perşembe 13:57:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?