4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Mahalle sakinlerinin yıkım isyanı!

Adana'nın tarihi Tepebağ Mahallesi'nde yapılacak arkeolojik park nedeniyle evleri için yıkım kararı verilen vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi önünde Türk Bayrakları ile eylem yaparak, evlerinin yıkılmamasını istedi.

Evleri için yıkım kararı verilmesine tepki gösteren grup, Türk bayraklarıyla Adana Büyükşehir Belediyesi önüne gelerek eylem yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ile konuşmak istediklerini belirten gruptakiler, Durak'ın şehir dışında olması nedeniyle Başkan Yardımcısı Zihni Aldırmaz ile görüştü.

Görüşme sonrası açıklamada bulunan Muhittin Çünça, İl Özel İdaresince mahallelerinde yaptırılacak arkeolojik park nedeniyle evlerinin yıkılmak istendiğini, kendilerine de 15 Temmuza kadar süre verildiğini söyledi.

Evlerinin tapusu olmadığını ancak ailelerinin uzun süredir aynı yerde yaşadıklarını belirterek, "Bize yer gösterilmesini istiyoruz. Belediye Başkanımız Aytaç Durak bize her zaman destek oldu, sorunumuzu dile getirdi. Yine belediyeden sorunumuzun çözümü için yardım istedik. Gerekli desteği vereceklerini söylediler" dedi

Vatandaşlar daha sonra sessizce dağıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 18:05:43
Güncelleme :29 Haziran 2009 Pazartesi 18:07:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?