1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Mahallede "pis koku" eylemi

MAHALLEDE

Merkez Yüreğir ilçesi Karataş yolu üzerinde yıllardır pis kokuyla yaşamak zorunda kaldıklarını ileri süren mahalle sakinleri, Karataş yolu üzerindeki fabrikanın önünde toplanarak fabrika yetkilileri ile görüşmek istedi.

Özel güvenlik görevlilerinin yetkili kimse olmadığı yönündeki açıklamasına tepki gösteren vatandaşlar, polisin engellemesine rağmen yollu trafiğe kapattı. Karşıyaka Toplumsal Dayanışma Derneği adına basın açıklamasını okuyan Serkan Nar, mezbaha, fabrika, arıtma tesisi, hayvan barınakları ve baz istasyonları yüzünden yaşam alanlarının yok edildiğini söyledi.

İnsanların baharın kokusunu almak için pencerelerini açtıklarında çok pis kokularla karşılaştığını ve baharı yaşamak istediklerini anlatan Nar, "Yaşam hakkımız elimizden alınıyor. Bizlere reva görülen bu yaşamı istemiyoruz. İnsanca yaşamak istiyoruz. İnsanca yaşamak bizim de hakkımız" dedi. Vatandaşların yolu trafiğe kapatmasından dolayı takviye olarak çevik kuvvet polisleri gelirken, yapılan açıklamanın ardından vatandaşlar imza toplayarak sessiz bir şekilde ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2011 Cuma 14:45:04
Güncelleme :13 Mayıs 2011 Cuma 21:03:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?