4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Mahalleliden baz istasyonu tepkisi

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesi, Yeni Doğan Mahallesi'nde bir evin bahçesine baz istasyonu kurulmak istenmesine mahalle sakinleri tepki gösterdi.


Mahalle sakinleri, baz istasyonunun kurulacağı evin bahçesinde bir araya gelerek, eylem yaptı. Kadınların ve çocukların da katıldığı eylemde, baz istasyonlarına olan tepki sloganlarla dile getirildi.
Yeni Doğan Mahallesi Muhtarı Alaattin Yektauşakları, mahallelerinde baz istasyonu istemediklerini belirterek, "Her tarafta biliniyor ki, baz istasyonları kansere yol açıyor. Çocuklarımız ve insanlarımızın geleceği için baz istasyonu istemiyoruz" dedi.
Kanser tehdidinden kurtulmak istediklerini ifade eden Yektauşakları, mahallelerindeki 4 baz istasyonunun yaydığı radyasyon nedeniyle ağaçların artık meyve vermediği ve çürümeye başladığını, ayrıca çocuklarda gelişim geriliği görüldüğünü savunarak şunları söyledi:
"Biz baz istasyonlarının zararlı etkilerinden dolayı yeni baz istasyonuna karşıyız. Ne gerekiyorsa yapacağız. Mahalle halkı olarak güç oluşturuyoruz. Mahallemizde 4 tane baz istasyonu var. İmza topladık. Dava açacağız. Okullar çevresinde baz istasyonu var. Çocuklarımızın hepsi tehlike ile karşı karşıya. Buradaki ile mahallemizde 5'inci baz istasyonu kurulmuş olacak. Mahallemiz şu anda kansere teslim olmuş durumda."

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2009 Çarşamba 10:35:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?