4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Mahalleyi pireler bastı

Adana kent merkezindeki bir mahalleyi pireler bastı. Kullanılmayan fabrikadan yayıldığı öne sürülen pireler, evlere yayılarak özellikle çocukların sağlığını tehdit ediyor.

Merkez Seyhan ilçesi Yeşiloba Mahallesi'nde kullanılmayan yem fabrikasından yayıldığı iddia edilen pireler mahalleliyi ve özellikle küçük yaştaki çocukları tehdit ediyor. Mahalle sakinleri boş fabrikadan yayılan pirelerin civardaki evlere kadar girdiğini, özellikle küçük çocuklar için büyük tehdit oluşturduğunu söylüyor.

Yeşiloba Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, belediyeye bilgi verildiğini, iki kez ilaçlama yapılmasına rağmen pirelerin temizlenmediğini belirtiyor. Geceleri çocuklarının kaşınarak uyandığını belirten kadınlar, "Mahallemizi pireler sardı. Boş bırakılan fabrikadan pire ürüyor. Belediye ilaçlama yaptı ama bir sonuç alınamadı. Çocuklarımızın sağlığı önemli" diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden bir kadın çocukların bacaklarını yiyen pire izlerini göstererek, "Burası köy değil. Şehirde böyle bir şey olamaz. Yetkililer bu soruna çözüm bulsunlar. Çocuklarımız sabaha kadar kaşınıyor. Çocuklarımızın sağlığıyla oynanıyor. Çocukların bu şekilde gezmesi normal değil. Türkiye'de insan sağlığının ne kadar ucuz olduğu bu mahallede gözler önünde" şeklinde konuşarak tepki gösterdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2009 Çarşamba 12:06:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?