2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Mahkeme heyetine yalvardı

Adana’da bir parkta uyurken kendisini tekmeleyerek uyandırıp parasını gasp etmek istediğini ileri sürdüğü şahsı bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen sanık, cezasının bir an önce verilmesi için mahkeme heyetine yalvardı.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmada tutuklu sanık Serkan Şimşek (25) hazır bulundu. 33 suçtan sabıkası bulunan ve "kasten adam öldürmek" suçundan 24 yıl ağır hapis istemiyle yargılanan sanık Şimşek, suçunu kabul etti. Sinan Tuğal’ı (36), kendini tekmeleyerek uyandırdıktan sonra bıçakla parasını gasp ettiği için öldürdüğünü öne süren sanık, "Paramı aldıktan sonra bana bıçak sallayınca, ben de bıçağımla kendimi korudum. Suçu kabul ediyorum" dedi.

Mahkeme Başkanı Bekir Şahin, tutuklu sanık Serkan Şimşek’e ailesinin hayatta olup olmadığını sordu. Sanık Şimşek ise, "Benim annem ve babam depremde öldü, eşim de o depremde hayatını kaybetti. Bir oğlum var. O da eşimin babasının yanında kalıyor. Başka kimsem yok" dedi.

Başkan Şahin, nüfus müdürlüğünden gelen yazıda baba ve annesinin yaşadığının görüldüğünü belirterek, "Devletin resmi kayıtlarında ailen sağ görünüyor. Niye yalan söylüyorsun? Yoksa sahte kimlikle mi burada bulunuyorsun?" diye çıkıştı.

Mahkeme heyeti, sanık hakkında tutukluluk halinin devamına karar vererek delillerin toplanması için duruşmayı erteleyince sanık Şimşek, "Lütfen cezamı verin. Sürekli gelip gidiyorum. Ceza istiyorum" şeklinde konuştu. Hakim de, "Biz dosyaya göre karar veriyoruz. Senin istemenle karar verilemez" dedi.

Adana-İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2004 Cuma 11:12:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?