1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Mahkemeden yıkan karar!

GASPÇILARIN ÖLDÜRDÜĞÜ GENCİN AİLESİ MAHKEME KARARIYLA YIKILDI

Adana'da, motosikletini gasp etmek istedikleri elektrikçi kalfası Tekin Erdik'i, kendilerini engellemek isteyince öldürdükleri iddia edilen dört sanıktan birine mahkemenin 26 yıl 8 ay, diğer 3 sanığa ise 20 ay hapis cezası vermesi, aileyi oğullarının ölümünden sonra ikinci kez yıktı. Erdik ailesi, 20 ay hapis cezası alan 3 kişinin de firarda olmasının kendilerini çok üzdüğünü, adalet istediklerini söyledi.

5 Ekim 2008 tarihinde, Hadırlı Mahallesi'nde ekmek almak için gittiği bakkalın önüne emanet aldığı motosikleti park eden 19 yaşındaki Tekin Erdik, motosikleti alıp kaçan Hamza A. (20) Mustafa A. (16), Suat B. (15) ve Süleyman B.'nin (15) peşinden koştu. Yakaladığı kişilerden motosikleti geri almaya çalışan Erdik, 6 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Sanıklardan Hamza A., elinde bıçakla kaçarken mahalleli tarafından yakalanıp linç edilmek istendi. Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında,

tutuklu sanık Hamza A. ile hazır müştekiler bulunurken, tutuksuz sanıklar Mustafa A. (16), Suat B. (15) ve Süleyman B. (15) mahkemeye katılmadı. Hakkında nitelikli adam öldürmek ve nitelikli gasp suçlarından 4 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, 4 kez de 15'er yıl hapis cezası istemiyle dava açılan Hamza A. ifadesinde olaydan pişmanlık duyduğunu belirtti. Amacının Tekin Erdek'i öldürmek değil motosikleti çalmak olduğunu belirten Hamza A., "İlk kez cezaevine giriyorum. Çok pişmanım. Takdir mahkemenindir.

Hakim bey bana bir babalık yapın" dedi.

Mahkeme heyeti, Hamza A.'yı cinayetten 20, gasp suçundan 6 yıl 8 ay olmak üzere toplam 26 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum etti. Tutuksuz sanıklar Mustafa A., Suat B. ve Süleyman B.'ye de hırsızlık yaptıkları gerekçesiyle 1'er yıl 8'er ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak mahkemeye gelmeyen 3 sanık cezaevine götürülemedi.

19 yaşındaki çocuklarının bir hiç uğruna hayatını kaybetmesinin üzüntüsüyle yaşayan aile, mahkemenin sanıklara çok az ceza verdiğini ve 3 sanığın da elini kolunu sallayarak dışarıda gezdiğini ifade ederek, bu kararın kendileri için çocuklarını ikinci kez öldürdüğünü dile getirdi. Tekin Erdik'in ağabeyi 26 yaşındaki Metin Erdik, kardeşinin tek suçunun motosikletini çalan kişilerin peşinden koşması olduğunu söyledi. Mahkemede kardeşini bıçaklayarak öldüren Hamza'nın ifadesinde, "Ben Tekin'i bıçakladım, iki

arkadaşım da onu tutarak bana yardımcı oldu bir arkadaş da gözcülük yaptı" demesine rağmen diğer 3 sanık sadece hırsızlıktan yargılandı. Bu nasıl bir adalet. Diğer sanıklarında cinayetten yargılanması gerekiyor. Üstelik bunlar tutuksuz yargılandığı için şu anda firar. Ama biz bunun peşine bırakmayacağız Yargıtay'a başvurup kararın bozulup mahkemenin yeniden yapılmasını sağlayacağız" dedi.

Kardeşini öldüren 4 kişiden birinin 26 yıl 8 ay, diğerlerinin ise 20 ay hapis cezası almasının kendisini üzdüğünü söyleyen Erdik, "Bunu kelimelerle ifade edemiyorum. Üstelik bu 3 kişi şu anda dışarıda geziyor. Ben bunların daha fazla ceza alması için Yargıtay'a başvuracağım" diye konuştu.

 

"OĞLUNUN FOTOĞRAFINA SARILIP AĞLADI"

Tekin Erdik'in annesi Emel Erdik ise karardan sonra acısının yeniden tazelendiğini belirterek, evinde bulunan oğlunun fotoğrafına sarılıp öperek gözyaşlarına boğuldu. 19 yaşındaki oğlunu askere gönderemeden, evlendiremeden kara toprağa davul zurna eşliğinde gönderdiklerini gözyaşları içinde anlatan Erdik, "İsterim onları da yakalasınlar onlara da müebbet hapis cezası versinler. Benim oğlum bu ölümü hak etmezdi. Benim oğlum başka çocuklar gibi değildi evden işe, işten eve giderdi. Nasıl ettiler anlamadık

bir teneke parçasına oğlumu öldürdüler. Onlar da oğlum gibi ölsünler ben bunu istiyorum" dedi.

Bu kararın onlar için çok basit olduğunu ancak kendisi için çok zor olduğuna dikkat çeken anne Erdik, şunları kaydetti:

"Oğlumun ölümünü tazelediler. Çünkü onlar hayattalar. İnşallah kaçanlar yakalanır adalet yerini bulur. Oğlumun ölümünün üzerinden 3 yıl geçti ama benim için her gün bir ölüm. 19 yaşında hiçbir suçu olmayan oğlum öldürüldü."

Öte yandan, Hamza A.'nın kaldığı cezaevinde tartıştığı bir kişi daha öldürdüğü ortaya çıktı.

GASPÇILARIN ÖLDÜRDÜĞÜ GENCİN AİLESİ MAHKEME KARARIYLA YIKILDI
GASPÇILARIN ÖLDÜRDÜĞÜ GENCİN AİLESİ MAHKEME KARARIYLA YIKILDI
GASPÇILARIN ÖLDÜRDÜĞÜ GENCİN AİLESİ MAHKEME KARARIYLA YIKILDI
GASPÇILARIN ÖLDÜRDÜĞÜ GENCİN AİLESİ MAHKEME KARARIYLA YIKILDI
GASPÇILARIN ÖLDÜRDÜĞÜ GENCİN AİLESİ MAHKEME KARARIYLA YIKILDI
GASPÇILARIN ÖLDÜRDÜĞÜ GENCİN AİLESİ MAHKEME KARARIYLA YIKILDI
GASPÇILARIN ÖLDÜRDÜĞÜ GENCİN AİLESİ MAHKEME KARARIYLA YIKILDI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2011 Salı 13:39:04
Güncelleme :15 Şubat 2011 Salı 13:40:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?