2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Mahkumlara ilaç ayrıcalığı

Bakım, beslenme ve korunma gibi pek çok hizmeti devletten ücretsiz olarak alan mahkumların bir ayrıcalığı daha ortaya çıktı. Mahkumlara reçete dışında ilaç verilemediği bildirildi.

Türk Eczacılar Birliği (TEB) 4. Bölge Eczacılar Odası Genel Sekreteri Eczacı Alev Türker, mahkumlara verilen sağlık hizmeti sırasında doktorların yazdığı reçetenin dışında herhangi bir ilaç veremediklerini söyledi. Emekli Sandığı, BAĞ-KUR ve küçük ilçe ve beldelerde SSK’lılar için yapılan uygulamada reçetede olmasa bile etken maddesi aynı veya yakın olan ilaçların rahatlıkla sunulduğunu ifade eden Alev Türker, "Ancak cezaevlerinde tutuklu veya hükümlülere tam muadili olsa bile başka bir ilaç veremiyoruz" dedi.

Uygulamanın yasal bir mecburiyete dayanmadığını kaydeden Türker, "Cezaevi yönetimi bizden rica ediyor. Çünkü mahkumlar kendisine komplo kurulduğu veya öldürüleceklerini ileri sürerek başka bir ilacı almak istemiyorlar. Uygulama, mahkumların öne süreceği gerekçeleri ortadan kaldırmak için cezaevlerinin talebi üzerine yerine getiriliyor" diye konuştu.
Alev Türker, 2005 yılında geçilecek olan yeni bütçe uygulama talimatı ile bu ayrıcalığın sona erebileceğini söyledi.

adana
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 09:26:30
Güncelleme :13 Aralık 2004 Pazartesi 09:31:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?