3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Mahrukatçıların sorunları tartışıldı

Adana Orman Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz, teşkilat olarak bir kamu kuruluşu zihniyetiyle değil, özel sektör mantığıyla çalıştıklarını söyledi.

Adana Mahrukatçılar Derneği tarafından Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde düzenlenen toplantıda, mahrukatçıların sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Orman Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz, orman işletme müdürleri ve mahrukatçıların katıldığı toplantının açış konuşmasını yapan Adana Mahrukatçılar Derneği Başkanı Cengiz Kozacıoğlu, Orman Bölge Müdürlüğü'nü yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı takdir ettiklerini belirterek, "Mahrukatçılık odun ve kuru yakacağı temsil eder. Biz özellikle aldığımız emvalin standart ve ölçülerinin tam olmasını, her orman işletme müdürlüğünün bu konuya hassasiyet göstermesini istiyoruz. Ayrıca büyük tonajlı arabalarımızın bazı orman yollarında gidiş gelişi sırasında sıkıntıları oluyor, bu konunun da dikkate alınmasını istiyoruz" dedi.

Orman Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz da, teşkilatın ana görevinin ormanların korunması, geliştirilmesi ve sürdürülebilir bir şekilde işletilmesi olduğunu vurgulayarak, "Ormanları işletirken de gelirlerimizin tamamı orman ürünleri satışından elde ettiğimiz gelirlerdir. Geçen yıl orman ürünleri satışından 58 milyon YTL gelir elde ettik, bunun da tamamını ormanlarda yaptığımız bakımlardan ve tensillerden üretilen emvallerin satışından kaynaklanmaktadır. Müşterilerimiz bizim velinimetimizdir. Biz teşkilat olarak bir kamu kuruluşu zihniyetiyle değil, özel sektör mantığıyla çalışıyoruz. Siz değerli müşterilerimizle birlikte karşılıklı anlayış ve işbirliği içerisinde en faydalı bir şekilde bu alış verişi gerçekleştirmemiz noktasında ne yapmamız gerekiyorsa yapmaya hazırız. Biz aynı taraftayız. Birimiz olmazsak diğerimizin olma şansı yok, biz üretemezsek siz alamazsınız, siz almazsanız bir üretip gelir elde edemeyiz" diye konuştu.

Emvallerin standartlarına özellikle önem verdiklerini ve üzerinde hassasiyetle durduklarını ifade eden Yılmaz, "Geçtiğimiz yıl 300 bin ster odun sattık, sıfır stokla sezonu kapattık. Ürettiğimiz malda belli bir kaliteyi yakaladık, bu yıl da 500 bin metreküp emval üretmek hedefindeyiz. Bu emvallerin satışından elde ettiğimiz gelirlerle orman yollarını, ormanların bakımlarını ve rehabilitasyon çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Eksikliklerimiz olacaktır, biz şeffafız, gelin kapımız sizlere her zaman açıktır, güzel işleri el birliği ile yakalarız" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 15:24:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?