29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Manken gibi dolandırıcı zanlısı

ADANA'da Emniyet Müdürlüğü ekipleri, lüks semtlerde otostop yaparak durdurduğu otomobil sürücülerini aşk vaadiyle kandırıp dolandırdığı ileri sürülen ve güzelliğiyle dikkat çeken Cono Aşireti üyesi 23 yaşındaki Alev Güvercin'i arıyor.

Geçen hafta aşk vaadiyle dolandırıcılık yapan Cono Aşireti üyelerinin yaşadığı Yavuzlar Mahallesi 91 Sokağa gece operasyonu yapan polis, 7 kadını gözaltına aldı. Operasyon sırasında çok sayıda suçla ilgili aranan hırsızlık suçundan sabıkalı Alev Güvercin son anda kaçtı.

Güvercin'in diğer yakalanan kadınlar gibi dolandırıcılığa çıkmadan güzellik merkezlerine gidip bakım yaptırdığı ve seksi kıyafetler giydiği, ardından aşiret üyesi diğer kadınlarla birlikte araçları durdurup, sürücülerini aşk vaadiyle dolandırdığı anlaşıldı. Ancak, Güvercin'in dolandırdığı birçok kişinin, adının polis kayıtlarında geçmemesi ve adının duyulmaması için şikayetçi olmadığı ileri sürüldü.

Yakalanan 7 kadın zanlı, şikayetçi olan mağdurlarla yüzleştirildi. Sorgulamalarından sonra adliyeye sevk edilen zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, polis, aşk vaadiyle kişileri dolandırdığı iddia edilen, güzelliğiyle mankenleri de aratmayan zanlı Alev Güvercin'i arıyor.

NASIL DOLANDIRIYORLAR?

Kadınlar, durdurdukları otomobillere farklı senaryolarla biniyor. Bazen aşk vaat eden kadınlar, bazen de yolunu kaybetmiş bir kadın, kimi zaman da hasta gibi davranıyor. Otomobile bindikten sonra sürücüye sarılıp cüzdan ve cep telefonunu almaya çalışan kadınlar, fark edilme durumunda, tehditle para alıp kaçıyor. Kendisini eve bırakmasını istediği sürücüyü, aşiretin yaşadığı sokağa götürdükten sonra, ani bir hareketle otomobilin kontağından anahtarı alan kadınlar, para vermemesi durumunda, tacize uğradığı şeklinde bağıracağını söyleyerek tehdit ediyor. Zor durumda kalan bir çok sürücü mecbur kalıp para vermek zorunda kalıyor.

 

DHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2007 Salı 14:13:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?