4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

'Maraz Ali' yakalandı hırsızlık azaldı

Adana'da özellikle zengin kişilerin evlerini soyan çetenin çökertilmesinden sonra il genelindeki hırsızlık olaylarında yüzde 50 oranında azalma olduğu bildirildi.

Bütün üyeleri yakalanan ve bir özel kanalda yayınlanan "Adanalı" dizisindeki "Maraz Ali Çetesi"ne özendikleri öğrenilen zanlıların barlarda eğlenirken çekildikleri yeni fotoğrafları da ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Toros, Reşatbey, Kurtuluş ve Güzelyalı Mahallerinde hırsızlık olaylarının artması üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Mustafa T. (27) liderliğindeki "Maraz Ali Çetesi" üyesi 23 kişiyi düzenlediği operasyonlarla yakaladı. Yapılan tahkikatın ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Mustafa T.'nin de içinde bulunduğu 12 kişi tutuklandı.

Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda girdikleri yerlerin kapılarını açmak için yapılmış özel levyeler, parmak izi bırakmamak için giydikleri eldiven, çorap ve kar maskeleri ele geçirilmişti. Soruşturmayı genişleten polis ekipleri, çete üyelerinin evlerden çaldıkları ziynet eşyalarını sorun yaşamadan satmak için bir kuyumcuya ortak olduğunu belirlenmiş ve yapılan baskında Şakirpaşa Mahallesi'ndeki kuyumcuda bulunan 3 kilo altına el konulmuştu.

Zanlıların 8 ay içinde 200'ün üzerinde eve girerek binlerce TL'lik ziynet eşyası çalarak kendi kuyumcularında sattığını belirleyen polis ekipleri, tek hamlede bir çok faili meçhul hırsızlık olayını aydınlattı.

Öte yandan, çete üyelerinin yakalanmasının ardından il genelindeki hırsızlık olaylarında yüzde 50 oranında azalma meydana geldiği öğrenildi.
Ayrıca hırsızlık şebekesi üyelerinin ifadelerinde "Adanalı" dizisindeki karakterlerden etkilenerek birbirlerine bu hayali kişiler gibi çağırdıkları ve aynı dizideki gibi soygun sonrası kendilerini ödüllendirerek kutlama yaptıkları belirlendi.

Zanlıların evlerinde yapılan aramada ele geçirilen ve hırsızlık malı olan bir dijital fotoğraf makinesinde ise soygun sonrası yapılan eğlence fotoğrafları ele geçirildi. Zanlıların en son soydukları akaryakıt istasyonu sahibinin evinden çaldıkları para ve ziynet eşyalarının çok olması nedeniyle eğlence düzenledikleri ortaya çıktı. Fotoğraflarda çete lideri olduğu öne sürülen 'Maraz Ali' lakaplı Mustafa Taş çete üyeleri ile eğlenirken ve zafer işareti yaparken görülüyor.

Diğer zanlılardan çetenin iki numaralı adamı olduğu öne sürülen Fehim A. ise yine viski içerken ve bir kadınla eğlenirken, diğer çete üyeleri ise içki içip kutlama yaparken görülüyor.

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 16:00:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?