2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Mardin'de başlayan kan davası barışla bitti

Mardin’in Ömerli İlçesi’nde 5 yıl önce başlayan kan davası, Adana’da düzenlenen barış yemeğiyle sona erdi.

Ömerli’ye bağlı Salih Köyü’nde Büyükmere aşireti mensubu aileler arasında anlaşmazlık çıktı. Çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Ramazan Güzel, yeğeni Mahmut Güzel tarafından öldürüldü. Aileler arasında 5 yıldır devam eden kan davasını sona erdirmek için Mardin’in ileri gelen aileleri uzun yıllar uğraş verdi.

Mardin ve Mersin’in ileri gelen aileleri ile Mardin’in Gelinkaye Şeyhi Ömer Uludağ’ın girişimiyle kan davalı aileler, Adana’da verilen barış yemeğinde el sıkışıp birbirilerini öperek aralarındaki husumeti kaldırdılar.

Mardin’de "Mere Abdo Rejni" olarak bilinen Büyükmere aşiretinin mensupları, barış yemeğinde el sıkışıp birbirilerini öptüler ve dualar eşliğinde bir daha böyle olaylar yaşanmaması dileğinde bulundular.

Aileler adına açıklama yapan Zeynel Toparlı, "Biz böyle olayların bir daha yaşanmasını istemiyoruz. Kin, nefret ve kan davalarının hepsinin barışla sonuçlanmasını diliyorum. Büyükmere aşiretinin barış için biraraya gelmesi bütün herkese örnek olmalı" dedi.
Havuzlu Bahçe Mahallesi 19 Sokak’taki Ramazan Güzel’in evinde düzenlenen ve yüzlerce kişinin katıldığı barış yemeği için 10 koyun kesildi, yüzlerce kilo bulgur ile pirinç ve yağ kullanıldı.

ADANA (İHA) -
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2004 Pazar 16:25:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?