3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Markette silahlı gasp

Adana'da, bir markete müşteri kılığında giren şahıs, silahla havaya ateş ederek kasiyeri etkisiz hale getirdikten sonra kasadaki 55 YTL'yi alarak kaçtı. 

Edinilen bilgiye göre, film sahnelerini aratmayan olay, bir marketin Mavi Bulvar üzerinde bulunan şubesinde meydana geldi. İddiaya göre, girdiği markette bir süre reyonların arasında gezen kimliği belirlenemeyen 20-25 yaşlarındaki şahıs, eline aldığı ürünlerin ücretini ödeme bahanesiyle kasaya yöneldi. O sırada para saymakta olan 21 yaşındaki Sibel Demir adlı kasiyer, sayım nedeniyle kasanın kapalı olduğunu söyleyerek müşterisinden bir sonraki kasaya gitmesini istedi. Elindeki silahı kasiyere doğrultan şahıs, elinde ve kasada bulunan paraları vermesini istedi. Kasiyerin, "Bunu yapamam" demesi üzerine çılgına dönen şahıs, havaya iki el ateş ettikten sonra kasadan bir miktar para alarak uzaklaştı. Kasiyerin, yardım butonuna basmasıyla olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede yaptıkları ilk aramalarda soyguncuya ulaşamadı. Müşteriler panik halinde kaçışırken, soyguna tanık olanlar uzun süre yaşadıkları şoku üzerlerinden atamadı. Bulunan boş kovanlardan silahın kurusıkı olduğu ve soyguncunun kasadan 55 YTL para aldığı tespit edildi.
 
Bir anda üzerine silah doğrultulunca çok korktuğunu söyleyen Sibel Demir, "Ne olduğunu anlamadım. Beni öldüreceğini sandım. Başıma ilk defa böyle bir şey geliyor. Eğer silah gerçek olsaydı, şu an yaşıyor olmazdım" dedi. 

Soyguncunun eşkali marketin güvenlik kameraları tarafından belirlenirken, kasiyer Sibel Demir ve soygun anını yakından gören diğer kasiyer Feryal Temel(21), suçlular albümünden fotoğraf teşhisi için karakola götürüldü. 

Olayla ilgili tahkikatın devam ettiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2008 Cuma 10:13:23
Güncelleme :15 Ağustos 2008 Cuma 10:52:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?