4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Matbaacılar korsanlardan dertli

MATBAACILAR KAYIT DIŞI ÇALIŞANLARDAN DERTLİ

Adana Camcılar, Matbaacılar, Tabelacılar ve Saatçiler Odası Başkanı Celal Konuş, korsan çalışan matbaacılara karşı vatandaşları uyardı.

Konuş, yaptığı açıklamada, ekonomik krizin etkilerinin yavaş yavaş silinmeye başladığı süreçte, toparlanma çabasına giren matbaacı esnafının iyi günde, kötü günde vergisini ödeyip, sigorta primini yatırarak ayakta kalmaya çalıştığını ifade ederek, sağduyulu vatandaşların da devletinin yanında olan esnafa sahip çıkmasını istedi.

Matbaacı, reklamcı gibi birçok meslek gruplarının malzeme fiyatlarının dövize endeksli olduğunu belirten Konuş, "Döviz istikrarsızlığının yanında genel giderlerin de sürekli artması matbaa ve reklam çalışmalarının maliyetini etkilemektedir" dedi.

Sektörde merdiven altı (kayıt dışı) çalışanların mesleğe darbe vurduğunu söyleyen Konuş, “Bu kişiler vergi dairesine kayıtlı olmayıp, oda açma ruhsatı bulunmayanlardır. Vatandaşımızdan ricam; size matbaa, reklam gibi iş yapma teklifinde bulunan, özellikle seyyar anlamda çalışanlardan fiş, fatura isteyiniz. Böylece, milli ekonomiye ve gerçek yerleşik düzen içindeki esnaf ve sanatkarlarımıza istihdamımıza katkıda bulunmuş olursunuz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2009 Çarşamba 13:16:03
Güncelleme :4 Kasım 2009 Çarşamba 14:43:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?