2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Matematik Yarışması 15 Kasım'da

OYAK Grubu şirketlerinin faaliyet gösterdiği illerde düzenlenen Liselerarası Matematik Yarışması'nın bu yıl 7.'si gerçekleştiriliyor.

12 OYAK iştirakine ve 17 ile yayılan yarışma, bu sene Adana, Balıkesir, Batman, Bolu, Düzce, Hatay, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Manisa, Mardin, Ordu, Rize, Sakarya, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Zonguldak illerinde düzenlenecek. Bu illerde organizasyona Adana Çimento, Bolu Çimento, Ünye Çimento, Mardin Çimento, OYAK Beton, Renault MAIS, Erdemir, İsdemir, Ermaden, Erbor, Hektaş ve Tukaş ev sahipliği yapacak.

Son 6 yılda bin 372 okulda 5 bin 912 öğrencinin katıldığı yarışmanın 15 Kasım 2008 Cumartesi günü düzenlenecek 1. aşama sınavına bu yıl 488 okul ve bin 952 öğrencinin katılması bekleniyor.

Sonuçları Aralık ayında açıklanacak sonuçlara göre; yarışmaya katılacak tüm öğrencilere satranç takımı, yarışmaya katılan tüm okullara bin 500 YTL nakdi yardım, il birincisi olan okulun öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerine birer Cumhuriyet altını, il birincisi olan okulun öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerine plaket, final sınavını kazanan şampiyon okulun öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerine bin YTL değerinde 1 kese altın, şampiyon okula 15 bin YTL değerinde karma laboratuvar, şampiyon öğrencilerin ailelerine bin YTL değerinde hediye çeki verilecek.

Adana Çimento Sanayi A.Ş. Genel Müdürü K.Ümit Özel, ilk kez 2003 yılında 5 il ve 107 okulda "Hayat matematiktir" sloganıyla başlayan yarışmanın amaçlarını; "Türk insanının gündemine analitik düşünme ve çözümleme pratiğini yerleştirmek, matematiğe ilgi duyan gençleri teşvik etmek, matematik sevgisini aşılamak, matematiğin yaşam ile bağını ortaya koymak, başarı ve kazanma duygularını tattırmak, kişisel iç disiplini artırmak, farklı dünyalara kapılar açmak" olarak sıraladı.

Özel, böylelikle matematiğin; evrensel dil olduğunu, insanlığın ortak düşünce aracı olduğunu, hem bilim hem de sanat olduğunu, bireylerin analiz, sentez, kavrama gibi akıl yürütmelerine olanak sağladığını, bireylerin kararlı, düzenli ve sistemli olmalarına yardım ettiğini, zihin ve yetenek gelişmesine yardımcı olduğunun anlatılmaya çalışıldığını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 13:41:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?