4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

MEB'ten 40 kadına meslek eğitimi

Adana'da, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 2009 yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında 40 kadına "Konfeksiyon makineleri operatörü yetiştirme" projesiyle kurs verileceği bildirildi.

Adana Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Adana'da Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan göç eden ve eğitim almamış kadınlara yönelik olarak 10 Ağustos'ta "Konfeksiyon Makineleri Operatörü Yetiştirme" projesi başlatılacak.
108 bin TL bütçeli projenin koordinatörlüğünü üstlenen öğretmen Savaş Özkan, projenin MEB tarafından 2009 yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında hazırlandığını ve kadınlara yönelik olduğunu söyledi.

Projenin idari çalışmalarının 3 Temmuz'da başladığını, 10 Ağustos'ta ise belirlenen 40 kadının 8 ay sürecek mesleki eğitim döneminin başlayacağını kaydetti.Kadınlara 8 aylık sürede 410 saat mesleki eğitim verileceğini anlatan Özkan, "Niçin kadınlar diye bize sorular geliyor. Çünkü kadınlar bu toplumda dezavantajlı. Kursa özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan Adana'ya göç eden ve eğitim almamış kadınlar katılacak" dedi.

Kursun hazır giyim üzerine olacağını ifade eden Özkan, kadınlara pantolon, gömlek, etek kesim ve dikim işlerinin öğretileceğini vurguladı.Kadınların eğitimlerini Seyhan Metal İşleri Mesleki Eğitim Merkezi'nde alacağını ve onlar için uygun ortamların hazırlandığına dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Adana bölgesindeki, temel eğitimini tamamlamış, sürekli işsiz kadınlardan ve bunlardan yüzde 15'i bedensel engelli kadınlardan oluşan 40 kişiyi yeniden eğitim yoluyla konfeksiyon makineleri operatörü konusunda eğiteceğiz. Meslek standartları doğrultusunda, iş hayatının ihtiyaç duyduğu niteliklerde araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, iş güvenliği ve işçi sağlığı kurallarına uyan, mesleğin verimlilik ve kalite gerekliliklerine uygun olarak eğitim verilecek. Hazır giyim sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda elemanlar yetiştirilecek. Aktif hale getirilebilecek bedensel engelli ve sosyal dışlanmışların ulusal ve AB düzeyinde ihtiyaç duyulan işgücüne dönüştürülmesinde yardımcı olunacak."

Özkan, projenin 8 aylık eğitim sonucunda hedeflerinin 40 kadını da meslek sahibi olarak iş bulmasını sağlamak olduğunu belirtti.Projenin bütçesinin 108 bin TL olduğunu belirten Özkan, kadınların topluma kazandırılması için adım attıklarını sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2009 Çarşamba 14:19:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?