4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Meclis 2. bileşimi gerçekleştirildi

Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısının 2. Bileşimi Başkan Aytaç Durak'ın başkanlığında gerçekleştirildi. İlk bileşime katılmayan AK Parti ve CHP'li üyeler 2. oturumda meclisteki yerlerini aldı.

Meclis toplantısını açan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, belediye meclisinde 3 büyük partinin bir arada bulunmasının demokrasi için büyük avantaj sağlayacağını söyledi. Etkili bir muhalefetin bulunmadığı yerde iktidar partisi mensuplarının keyfi davranabileceğini hatırlatan Durak, "Her avantajın bir dezavantajı da vardır. Etkili muhalefetin olması icranın işine yarar" dedi.

Durak'ın konuşmasının ardından Yüksek Seçim Kurulu'ndaki soruşturma ve kararlarla ilgili konuşma yapmak isteyen CHP'li Meclis Üyesi Bekir Sıtkı Özer'e Durak'tan tepki geldi. Özer'in "Konuşmamıza izin vermiyorsunuz" sözlerine Durak, "Keyfi davranmanıza izin vermem" diyerek karşılık verdi. Bir süre sonra CHP'li Özer'in meclis toplantısından ayrıldığı gözlendi.

Kısa süren gerginliğin ardından gündem maddelerine geçildi. Nisan ayının 2. toplantısında Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekilliğine Mustafa Tuncel ve Halil Tüm, oy çokluğuyla seçildi. Katip üyeliklerine ise Ömer Seyfettin Turan ve İlker Mengü getirildi. Belediye Encümen üyeleri ise Fethi Coşkuntuncel, Necmettin Atay, Bekir Sıtkı Özer, Mehmet Esendemir'den oluştu.

Meclis toplantısında ayrıca komisyon üyeleri seçimleri de yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 10:57:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?