2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Medya-Başkan Durak krizi büyüyor

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, "AKP Yerel Yönetimler Bölge Toplantısı’nda gazete ve gazetecileri hedef alan konuşması nedeniyle protesto edildi.
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) önünde toplanan yaklaşık 100 gazeteci, ÇGC Başkanı Kurtar Çakın önderliğinde Atatürk Caddesi üzerinden Atatürk Parkı’na giderek, Ata’ya saygı duruşunda bulundu.

Buradan Büyükşehir Belediyesi’ne hareket eden medya mensupları, yol boyunca vatandaşlara Başkan Aytaç Durak’ı kınayan bildiriler dağıttı.

Alkış tutarak Büyükşehir Belediyesi önüne gelen medya mensupları, ÇGC ve Çukurova Yerel Basın Konseyi’nin (ÇYBK) hazırlattığı siyah çelengi belediye merdivenlerine bırakarak sessizce dağıldı. ÇGC Başkanı Kurtar Çakın, Başkan Aytaç Durak’a yönelik tepkilerin yerel gazetelerin manşetlerinde yer aldığına dikkat çekerek açıklama yapmaya gerek olmadığını söyledi.
Seyhan Belediyesi Meclis Üyesi ve Gazeteci Salim Büyükkaya, ÇGC Eski Başkanı Tamer Ünal ve Gazeteci Şahin Esendemir, Başkan Aytaç Durak’ın kendisine gündem oluşturmaya çalıştığını öne sürerek kınadılar.

Türkiye Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, 5 Aralık Pazar günü Seyhan Otel’de düzenlenen AKP Yerel Yönetimler Bölge Toplantsı’nda "Adana’da polis kayıtlarına göre 186 gazete ve dergi var. Adana’da bu kadar kaliteli gazeteci var mı ki, bu kadar yayın organı var"şeklindeki açıklaması nedeniyle tepki görmüştü.

adana
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 11:54:47
Güncelleme :8 Aralık 2004 Çarşamba 13:35:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?