3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Mehmetçik İstiklal Marşı'yla uğurlandı

Adana'da asker adayları, aileleri tarafından gözyaşları arasında sloganlar atılarak ve İstiklal Marşı okunarak uğurlandı.

1988'e 3 tertip asker adayları vatani görevlerini yerine getirmek amacıyla birliklerine teslim olmak için yola çıktı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde onlarca asker adayı ve aileleri bir araya geldi. Birliklerine teslim olmak için yola çıkmaya hazırlanan asker adaylarının bazılarının ellerinin kınalı olduğu görüldü.

Omuzlara alınan asker adayları, "En büyük asker bizim asker", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganlarıyla taşındı. Kule oluşturan arkadaşlarının omzuna çıkan
bir asker adayı da Türk bayrağı açtı. Arkadaşları tarafından omuzlara alınan asker adayları, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganlarının yanı sıra terör örgütü aleyhine de sloganlar attı.

Aşırı yoğunluğun yaşandığı otogarda asker yakınları, bir yandan ayrılık gözyaşları dökerken bir yandan da çocuklarını askere göndermenin mutluluğunu yaşadı.

Arkadaşlarının omuzlarında taşınan Necati Yurdakul(20) acemi birliği olarak Ankara Etimesgut Tank Taburu'na gideceğini söyleyerek, "Vatani görevimi yapacağım için heyecanlıyım. Çok güzel bir duygu. Allah herkese vatani görevini yapmayı nasip etsin. Vatani görevimi tamamlayıp aileme yeniden kavuşacağım. Dağları teröristlere dar etmeye gidiyorum" dedi.

Ellerine annesi tarafından kına da yakılan Yurdakul, "Heyecanlıyım. Her şey vatan için. Kına vatan için yakıldı" diye konuştu. Vatana asker yolladığı için çok mutlu olduğunu söyleyen asker annesi Zeynep Yurdakul tek oğlunu askere göndermenin gururunu yaşadığını belirterek, "Hem çok mutluyum hem de çok hüzünlüyüm. Çünkü oğlumdan, tek oğlumdan ayrılıyorum. Ama sevinçliyim oğlum şerefiyle vatani görevini yapmaya gidiyor" şeklinde konuştu.

Oğlunun ellerine yaktığı kınanın Türk adeti olduğunu vurgulayan anne Yurdakul, "Allah bana verdi. Ben de önce Allah'a sonra vatana, komutanlara emanet ediyorum. Oğluma kınayı da Türk adeti olduğu için yaktım. Bizim burada 3 şeye kına yakalar. Bir kurbanlık koyuna Allah'a kurban olsun diye. İki gelinlik kıza kocasına kurban olsun diye. Üçüncü ise askere gidene yakarlar vatana kurban olsun diye" dedi.

Asker babası Ejder Yurdakul ise, "Asker gidecek geri gelecek" diyerek gözyaşlarını tutamadı. Adana'dan Ankara Etimesgut Tank Taburu'na giden Erol Beytekin ise çok mutlu olduğunu belirterek, askere gitmenin çok şerefli bir görev olduğunu söyledi. Erol'un annesi Fatma Beytekin ise çocuğunun vatani görevini yapacak olmasının çok güzel bir duygu olduğunu kaydetti.

Otobüslerinin kalkış saatine kadar davul eşliğinde omuzlarda dolaştırılan asker adayları, veda vakti geldiğinde duygu dolu anlar yaşandı. Otobüse binen evlatlarını son kez görmek isteyen aileler, yoğun kalabalık nedeniyle izdihama neden oldu. Anne ve babalar çocuklarına sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Baba Ejder Yurdakul, oğlu Necati Yurdakul'a sarılarak hıçkıra hıçkıra ağladı.

Necati Yurdakul'un 5 yaşındaki dayısının oğlu Serdar Gök ise giydiği asker kıyafeti ile kuzenine sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Daha sonra asker adayları otobüse binerek ilk selamını ailelerine verdi. Otogara ellerinde Türk bayrakları ve davulla gelen asker yakınları, hareket eden otobüslerin önünü keserek İstiklal Marşı'nı okudu.

Asker adayları da otobüs içerisinden asker selamı vererek İstiklal Marşı'na eşlik etti. Marş bitiminde asker adayları alkışlar eşliğinde uğurlandı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 10:16:48
Güncelleme :25 Ağustos 2008 Pazartesi 10:22:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ANTIKOMINIST_88 IP: 84.24.42.xxx Tarih : 25.08.2008 11:45:25

yolunuz acik olsun tertiblerim. hayirlisiyla yapip gelirsiniz insAllah. selametle.