4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Mehmetçik Vakfı sahip çıktı

Adana'da yaklaşık 3 ay önce şehit olan piyade er Fikret Yükseler'in maddi anlamda zor durumda olan ve sıvasız, penceresiz evde yaşayan ailesine Mehmetçik Vakfı sahip çıkarak 21 bin 695 TL yardım yaptı.

Tunceli-Elazığ Karayolu'ndaki Dinar Deresi Mevkii'nde, 14 Ekim 2008 günü hastaneye giderken askeri konvoyun geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce açılan ateş sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 5 gün sonra hayatını kaybederek şehit olan piyade er Fikret Yükseler'in annesi Gadem ve babası Arif Yükseler'in sıvasız ve penceresinde camı olmayan bir evde yaşaması bütün kurumları harekete geçirdi. Aileye Mehmetçik Vakfı tarafından 21 bin 965 TL para yardımı yapıldı. Paranın 10 bin TL'si anneye, 10 bin TL'si de babaya verildi.

Adana Valisi İlhan Atış, yaptığı açıklamada, şehit ailesinin unutulmasının mümkün olmadığını belirterek, "Mehmetçik Vakfı tarafından 21 bin 695 TL para yardımı yapıldı. Ben şehit ailesinin evine 3 defa gittim. Şehit ailelerinin işlemleri Kolordu Komutanlığı tarafından yürütülmekte. Şehit babası hem emekli maaşı almakta hem de çalışmakta. Güzel bir evleri var. Evin camlarının takılmamasının yoksulluktan olduğunu düşünmüyorum. Naylonla camlar kapatılmış ama valilik olarak bütün ihtiyaçlarını karşılamak için harekete geçtik" dedi.

Mehmetçik Vakfı'nın yardım yapması için gerekli işlemlerin yapılması gerektiğini belirten Atış, "Ailemize gerekli işlemlerin yapılması için yazı yazılmış. Bu evrakları getirin yardım yapalım diye. Ancak aile bu evrakları götürmek için işleri güçleri olduğu için ağır davranmış. Bu nedenle yardım konusunda bir gecikme meydana gelmiş" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 10:32:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?