4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Mehtap öldü mü, öldürüldü mü?

Adana'da 12 gün önce ailesinin rızası olmadan evlenen ve düğün hazırlıklarının yapıldığı gün oturdukları binanın 9. katından atlayarak intihar eden 22 yaşındaki Mehtap P.'nin annesi Güllü Meteoğlu, "Gelinlik içinde görmeyi hayal ettiğim kızımı kefene sardım. Kızım intihar etmedi, öldürüldü" dedi.

Olay, merkez Çukurova ilçesi Huzurevleri Mahallesi 160. Sokak'taki Çilem Apartmanı'nda meydana gelmişti.

İddiaya göre arkadaşı aracılığıyla Ankara'da oturan Mehtap ile tanışan ve kendisini zengin biri olarak tanıtan Mehmet P. (22) ile Mehtap, 2 Haziran'da kız tarafının haberi olmadan resmi nikah kıydırdı.

Genç kız, nikahtan sonra ailesini arayarak evlendiğini söyledi. Mehmet P.'nin ailesi de Meteoğlu ailesiyle görüşmek üzere Ankara'ya gitti. İki aile geçtiğimiz cumartesi günü düğün yapma kararı alınca Meteoğlu ailesi Adana'ya geldi. Mehmet P.'nin babası ile görüşen Güllü Meteoğlu (45), kızını görmek istediğini söyledi. Güllü Meteoğlu ve yakınları, eve girdikten 2 dakika sonra Mehtap P.'nin intihar ettiği haberini aldı. 9. kattan atlayarak ağır yaralanan genç kız, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Kızının intihar ettiğine inanmayan anne Güllü Meteoğlu , kızının öldürüldüğünü ileri sürdü. Kızının cenazesini Adana Adli Tıp Kurumu morgundan alan Meteoğlu, "Kayınbabası kızımı istemiyordu. Eve girdik, kızımı daha göremeden intihar ettiğini söylediler. Gelinlik içinde görmeyi hayal ettiğim kızımı kefene sardım. İntihar etmesi için bir sebep yoktu. Kızım intihar etmedi, öldürüldü" dedi.

Yeğeninin bir cinayete kurban gittiğini savunan Ahmet Meteoğlu ise, "Yeğenim Ankara'nın lüks semtlerinden Ümitköy'de oturuyordu. Yeğenimi zengin sandı. Ama evlendikten sonra gerçek durumu öğrenince düğünden vazgeçtiler. Aile arasında bir düğün yaparak, olayı kapatmayı istiyorduk. Dün kınasını, ardından da düğününü yapacaktık. Ama erkek tarafı bizi oyalıyordu. Yeğenimi kapısı kilitli bir odada tutuyorlardı. Mehtap'ın öldürüldüğüne inanıyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2009 Pazar 13:09:36
Güncelleme :14 Haziran 2009 Pazar 13:14:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?