26
Nisan
2024
Cuma
ADANA

Mehterli halaylı tahliye!

Yaklaşık 22 ay tutuklu kalan Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Mustafa Tuncel, tahliye kararı sonrası Kürkçüler E Tipi Kapalı Cezaevi'nden çıkışında mehter marşıyla ve kurban kesilerek karşılandı.

Aralarında Belediye Meclis üyelerinin de olduğu yaklaşık 300 kişi, mahkemenin tahliye kararının ardından Kürkçüler Cezaevi önüne geldi. Tuncel'in yakınları ve destekçileri, üç davul ve zurna eşliğinde halaylar çekip, kutlama yaptı.

Tuncel, avukatıyla birlikte cezaevi kapısının önüne kadar yaya geldi. Bu sırada davul zurna ekibi, mehter marşı çaldı. Tuncel, coşkulu kalabalığa el sallayıp, kapı önündeki otomobile bindi. Otomobilin önünü kesen yakınları, Tuncel'in arabadan inmesi için tezahürat yaptı. Bunun üzerine otomobilden inen Tuncel, sevenleriyle kucaklaştı. Tekbir getirilerek kurban kesildi. Kurbanın kanı Tuncel'in alnına sürüldü. Alkışlar eşliğinde tekrar otomobile binen Tuncel, cezaevinden ayrıldı.

Aynı davada tahliye kararı verilen Kenan Gündoğdu, Hakan Bilmez, Taner Özcandan, Bülent Şevki Özveren, Emin Ekmekçi ve Salih Zor da peş peşe salıverildi 

...
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2013 Cumartesi 10:39:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?