4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Mektupla gelen yardım

Adana'da bir ilköğretim okulu müdürü, kendisine mektup yazarak giyecek, yiyecek ve yakacakları olmadığını belirten astım hastası eski öğrencisi ile ailesine yardım eli uzattı.

Güneydoğu Anadolu'dan göç ederek Adana'nın merkez Seyhan ilçesi Gülbahçesi Mahallesi'ne yerleşen Fehime (35) ve Salih Yalçın (44) çiftinin 8 çocuğundan biri olan ilköğretim 8. sınıf öğrencisi Sözdar Yalçın, daha önce öğrencisi olduğu Orgeneral Bedrettin Demirel İlköğretim Okulu Müdürü Bahri Bahadır'a mektup yazarak yardım istedi.

Mahalleden taşındıktan sonra öğrenimini 80. Yıl İlköğretim Okulu'nda sürdüren Yalçın, mektubunda, "Sayın müdürüm Bahri Bahadır, öncelikle verdiğiniz talaş yardımı için teşekkür ederim. Ben Sözdar Yalçın, eski öğrencilerinizdenim. Sizin okulunuzda okumuştum. Ama şimdi 80. Yıl İlköğretim Okulu'nda okumaktayım. Malum durumumuzu biliyorsunuz. Babam Salih Yalçın bel fıtığından ameliyat oldu. Hem de astım hastası. Ben de astım hastasıyım. Annem ev hanımı, keşke kendi evimizin hanımı olsaydı. Biz 8 kişilik bir aileyiz. Kirada oturuyoruz. Kiramız bitti, paramız yok, dışarıda kaldık. Sizlerden durumumuz için yardım bekliyoruz. Evde hiçbir şey yoktur. Ne giyecek ne yiyecek yoktur. Kardeşlerim bazı akşamları yemek yiyemiyor. Evde 2-3 tane yorgan ve 1 tane bozuk televizyon vardır. Ben ilaçlarımı alamıyorum. Allah için bize yardım edin. Acil" diyerek yardım istedi.

Sözdar, daha sonra mektubu Orgeneral Bedrettin Demirel İlköğretim Okulu'nda okuyan kardeşleri aracılığıyla eski Müdürü Bahri Bahadır'a ulaştırdı. Bahadır, Bunun üzerine eski öğrencisinin evine giderek ilaç, yakacak, giyecek ve yiyecek yardımında bulundu.

Mektubu alınca çok duygulandığını ve hüzünlendiğini belirten Okul Müdürü Bahadır, hemen öğretmenlerle biraraya gelerek aileye yapılması gerekenleri planladıklarını söyledi. Aileyi ziyaret eden Bahadır, "Kızım senin mektubun beni çok etkiledi. Sana hemen talaş gönderdim. Arkasından giyecek, yiyecek ve yemek pişirilmesi için tencere gönderdim. Senin mutlu olman için biz bütün öğretmenler olarak seferber olduk" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin çok büyük bir devlet olduğunu, her yere yetiştiğini ve yardım ettiğini söyleyen Bahadır, "Devlet bütün vatandaşlarımızın yardımına koşuyor, ancak her şeyi devletten beklememek lazım. Bizim gelenek ve göreneklerimizde imece usulü yardımlaşma var. Bin size kuzey Adana'dan bir kardeş aile bulup, kazançlarını sizlerle paylaşmasını sağlayacağım. Bu bizim en güzel yanımız. Biz bunu daha önce başka ailelerde yaptık. Zaten Valimiz İlhan Atış ve kaymakamlarımız vatandaşlara devletin şefkatli elini ulaştırıyor" diye konuştu.

Yalçın ailesinin elektrik ve su borcunu ödeyeceğini, ayrıca Sözdar'ın ilaçlarını alacağını belirten Bahadır, "Babanın çalışması lazım. Biz size kardeş aile bulacağız ama babanın çalışması şart. Babana bir dükkan kiralayayım, orada kıyafet satsın" önerisinde bulundu.

Bunun üzerine çok mutlu olduğunu dile getiren Sözdar Yalçın, "İnşallah bu hayattan kurtuluruz" dedi. Bahri Bahadır'ın herkese yardım ettiğini bildiğini, bu yüzden yardım talebini geri çevirmeyeceğini bildiği için mektup yazdığını anlatan Sözdar, "Babam belinden fıtık ameliyatı oldu. Aynı zamanda astım hastası. Bu nedenle artık çalışamıyor. Önce seyyarcılık yaparak kıyafet satıyordu. Ama şimdi satamıyor. Satış yaptığı dönemden de 5 bin TL borcu var. Alacaklı her gün kapımıza geliyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Bu nedenle evimize hiç para girmiyor. 8 kardeşiz, 6 kardeş okula gidiyoruz. Ancak çoğu zaman okula gidemiyoruz. Kış geldi yakacak hiçbir şeyimiz yok. Yakacağı bir tarafa bırakın giyecek ve yiyecek, hatta yemek pişirecek tenceremiz bile yok" dedi.

Babası gibi kendisinin de astım hastası olduğunu, ancak ilaçlarını alamadığını söyleyen Sözdar, "Yeşil kartımız var ama benim ilaçlarım heyet raporuyla alınıyor. İlaçları almam için fakir olduğumu kanıtlamam gerekiyor. Rapor alamadığım için de ilaçlarımı alamıyorum. Ben okuyup büyüyünce doktor olmak istiyorum. Çünkü babam ve benim gibi hastaları iyileştirmek istiyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 13:03:55
Güncelleme :24 Şubat 2009 Salı 13:44:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?