29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Memurlar bordro yaktı

Adana'da Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) KESK Adana Şubeler Platformu üyeleri, "Yoksulluğa hayır, ek zam istiyoruz" talebiyle yaptığı eylemde bordro yaktı.


İnönü Parkı'nda düzenlenen eylemde basın açıklaması yapan KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Sinan Tunç, insanca yaşamak için ek zam istediklerini söyledi.

2007 yılının ilk 6 ayında yüzde 3, ikinci 6 ayında da yüzde 3'lük zam yapıldığını hatırlatan Tunç, "Hükümet enflasyonun yüksek çıkması halinde farkın ödeneceğini bildirdi. Ancak seçim öncesi enflasyon düşük gösteriliyor. Bu nedenle memura ek zam yok. Oysa TÜİK'in raporuna göre temel gıda olan ekmekte enflasyon 6 ayda yüzde 7.5, kiralar da yüzde 9 olarak ortaya çıkmıştır. Bu rakamlar bize verilen zammın neredeyse 3 katıdır. Bu kaybımız biran önce giderilmelidir" dedi.


Tunç, 730 YTL olan en düşük memur maaşının, TÜİK'in araştırmaları sonucu ortaya çıkan "Tek kişinin bir aylık asgari yoksulluk sınırı" olan bin 100 YTL'ye çıkartılması gerektiğini söyledi.


Basın açıklamasından sonra memurlar, "Yoksulluğa hayır, ek zam istiyoruz" talebiyle yanlarında getirdikleri maaş bordrolarını yaktı.

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2007 Cuma 14:50:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?