1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Memurun zam sevinci

MEMURUN ZAM SEVİNCİ

Adana Büyükşehir Belediyesi ile ASKİ Genel Müdürlüğü’nde görevli 651 memuru kapsayan “Sosyal Denge Sözleşmesi” personel tarafından davul-zurna eşliğinde kutlandı. Sendika temsilcileri, yüzde 30 ila 40 arasındaki zam oranlarının açıklanmasından sonra çiçek vererek teşekkür etti.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Genel Sekreter Kaşif Barut, İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Muzaffer Durmuş, Tüm-Bel-Sen ile Türk Yerel Hizmet-Sen yöneticilerinin de bulunduğu “Sosyal Denge Sözleşmesi” töreni Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleşti.

Büyükşehir Belediyesi ile ASKİ Genel Müdürlüğü’nde görevli tüm memurların katıldığı törende konuşan Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana Büyükşehir Belediyesi tarihinde yine bir ilk yaşandığını söyledi.

Yıllardır kanayan yara halinde olan bir sorunu daha çözüme kavuşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Aldırmaz, 2011 Mayıs ayından başlayıp 2 yıl geçerli olan sözleşmeyle memurların ekonomik olarak çok rahatlayacağını müjdeledi. İşçi ile memur arasındaki açığın bu şekilde kapatılacağını vurgulayan Aldırmaz, “Meclis üyelerimizin de desteğiyle gerçekleşen iyileştirmenin, iş veriminin artışına da yansıyacağına inanıyorum. Belediyecilik 24 saat hizmet etmek demektir. Memur arkadaşlarımız Ortak Akıl’la hareket edip hizmet üreterek, bu verdiklerimizi kat-kat belediyeye kazandıracaktır” şeklinde konuştu.

Metronun, Ulaştırma Bakanlığı’na devrolması halinde belediyenin gelirlerinin artacağını da kaydeden Zihni Aldırmaz, “Kısıtlı imkanlarımıza rağmen memurumuzun gelirinde önemli artışlar sağladık. İnşallah işçilerimizin de durumunu daha iyi yapacağız” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, imzalanan “Sosyal Denge Sözleşmesi” gereği, Büyükşehir Belediyesi ile ASKİ Genel Müdürlüğü’nde görevli toplam 651 memurun maaşına aylık yüzde 30 ila 40 oranında zam yapıldığını vurguladı.

Aldırmaz, sosyal haklardaki iyileştirmeleri de şöyle açıkladı:

Sosyal Haklar: (Büyükşehir Belediyesi – 407 memur)

Ramazan Bayramı 900 TL.

Kurban Bayramı 1.000 TL.

Eğitim Yardımı (yıllık) 1.700 TL.

Giyecek yardımı (yıllık) 500 TL.

Evlenme yardımı 1.000 TL.

Doğum yardımı 500 TL.

Ölüm yardımı 7.500 TL.

Yemek yardımı 500 TL.

Sosyal Haklar: (AKSİ Genel Müdürlüğü - 244 memur)

Ramazan Bayramı 500 TL.

Kurban Bayramı 750 TL.

Yılbaşı İkramiyesi 400 TL.

Evlenme yardımı 1.000 TL.

Doğum yardımı 500 TL.

İşbaşında ölüm 10.000 TL.

Memurun ölümü halinde 1.000 TL.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın, memur maaş artışı ve sosyal haklardaki iyileştirmeler, salonu dolduranlar tarafından alkışlarla karşılık buldu.

Sendika temsilcileri Başkan Vekili Aldırmaz, Genel Sekreter Kaşif Barut ile İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Muzaffer Durmuş’a çiçek verdiler. Ayrıca, memurlar belediye binası önünde davul-zurna çalışarak maaş artışı ve sosyal haklardaki iyileştirmeleri kutladı.

MEMURUN ZAM SEVİNCİ
MEMURUN ZAM SEVİNCİ
MEMURUN ZAM SEVİNCİ
MEMURUN ZAM SEVİNCİ
MEMURUN ZAM SEVİNCİ
MEMURUN ZAM SEVİNCİ
MEMURUN ZAM SEVİNCİ
MEMURUN ZAM SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2011 Pazartesi 13:30:02
Güncelleme :30 Mayıs 2011 Pazartesi 13:32:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?